Последен ден за номинации за върха на БНР | webcafe.bg
newscafe

Последен ден за номинации за върха на БНР

Webcafe
15.04.2016, 08:37 (обновена 15.04.2016, 08:39)
сем, съвет за електронни медии

Снимка: © cem.bg

Днес изтича крайният срок за подаване на кандидатури от страна на желаещите да участват в избора на нов генерален директор на БНР

Днес изтича крайният срок за подаване на кандидатури от страна на желаещите да участват в избора на нов генерален директор на БНР.

СЕМ обяви началото на конкурса в края на март, като до момента са известни само трима потенциални кандидати: Петър Волгин, Петър Пунчев, Христин Стрижлев.

Документите на кандидатите за шеф на радиото ще бъдат проверени от техническа комисия до 20 април. До 10 май СЕМ ще оповести кои са допуснатите до събеседването. То ще е открито и за него са предвидени три дни 11, 12 и 13 май. На всеки кандидат ще бъдат отделени до два часа за да изложи концепцията си и да отговаря на въпроси.

Цялата процедура обаче се обжалва по съдебен път от генералния директор на БНР Радослав Янкулов, който твърди, че решението за обявяване на конкурса за негов наследник е взето без кворум в СЕМ.

Едновременно с това в Народното събрание приключва подаването на документи за попълване на две от петте позиции в СЕМ - на Анна Хаджиева и Георги Лозанов, чиито мандати изтекоха през 2014 и 2016 г.

Целта на депутатите е бъдещите директори на БНТ и БНР да бъдат избрани от подновения състав на медийния регулатор.

Oще: бнр  бнт  българско национално радио  избор на нов генерален директор на бнр  нов директор на бнр  петър волгин  петър пунчев  радослав янкулов  сем  съвет за електронни медии  христин стрижлев 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани