Започва съдебният спор за лиценза на КТБ | webcafe.bg
newscafe

Започва съдебният спор за лиценза на КТБ

Webcafe.bg
15.12.2014, 08:32 (обновена 15.12.2014, 08:39)
Опашка пред КТБ

Очаква се част от недоволните вложители, които се организират в група във Facebook "За ВАС е изпит КТБ" да присъстват на делото "като гаранция за провеждане на обективен съдебен процес".

Върховният административен съд ще даде ход на делото срещу решението на БНБ да отнеме лиценза на Корпоративна търговска банка.

Искът за отмяна на решението на Централната банка от 6 ноември беше заведен от двамата най-големи акционери в КТБ - "Бромак" на Цветан Василев, който е мажоритарен собственик на банката, и от фирмата, представляваща Фонда на Оман - "Бългериън акуизишън къмпани".

Този процес стана причината за спирането на делото за обявяване на несъстоятелност на КТБ в Софийския градски съд.

Въпреки искането на група големи депозанти да бъдат присъединени към иска на акционерите, съдът не призна техен правен интерес.

Очаква се част от недоволните вложители, които се организират в група във Facebook "За ВАС е изпит КТБ" да присъстват на делото "като гаранция за провеждане на обективен съдебен процес".

В последното си интервю - пред немското издание Handelsblatt - мажоритарният собственик на КТБ и обвиняем за източване на 206 млн. лева от банката Цветан Василев обяви отнемането на лиценза от страна на БНБ като противозаконно решение и обвини ръководството на Централната банка и правителството за злоупотреба с конфиденциална информация за сметките на клиентите на КТБ.

Oще: банка  банков лиценз  бнб  вас  капитал  кризата с ктб  ктб  лиценз  несъстоятелност  оман  цветан василев 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани