Герджиков: Не съм оказвал натиск върху главния секретар | webcafe.bg
newscafe

Герджиков: Не съм оказвал натиск върху главния секретар

Webcafe
24.02.2017, 12:19 (обновена 24.02.2017, 12:31)
Огнян Герджиков

Снимка: © Btv

Премиерът Огнян Герджиков заяви, че не е заплашвал главния секретар на МВР Георги Костов, нито му е оказвал натиск.

Премиерът Огнян Герджиков заяви, че не е заплашвал главния секретар на МВР Георги Костов, нито му е оказвал натиск. Министър-председателят каза, че не знае нищо за записани разговори, но ако бившия главен секретар разполага със запис, от него ще излезе нещо, което няма да се хареса на Костов.

"Ако нарича натиск това аз да го помоля да си подаде оставката, това е наистина жесток натиск. Аз мисля, че беше съвършено коректно от моя страна. След като министърът на вътрешните работи е свалил доверие от него, след като има сериозни нарушения от страна на главния секретар, аз не бих си позволил да бламирам министъра на вътрешните работи", казва Герджиков.

По предложение на вътрешния министър Пламен Узунов, Георги Костов беше отстранен от поста с указ на президента Румен Радев.

Според доклада за остраняването му, Костов е принудил петима началници на областни дирекции на полицията в Ловеч, Перник, Плевен, Видин и Монтана да подадат оставки без други мотиви извън обяснението "политическа поръчка".

Георги Костов обаче счита, че е бил принуждаван да подаде оставка, а служителите, написали сигналите срещу него, скоро ще израстнат в кариерата.

Бойко Борисов видя в смяната на главния секретар "знак, че БСП се готви да купи изборите", а Герджиков заяви иронично, че това твърдение е "много умно".

Междувременно Георги Костов смята да си търси правата по съдебен път, като е подал сигнал до прокуратурата още на 15 февруари.

Цялата история по отстраняването на главния секретар и съдбата на предшествениците му на този пост вижте тук.


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани