Кабинетът отпуска 1 млн. лв. за справяне с щетите в Бургас и Камено | webcafe.bg
newscafe

Кабинетът отпуска 1 млн. лв. за справяне с щетите в Бургас и Камено

Webcafe
26.10.2017, 14:50 (обновена 26.10.2017, 14:55)
Бургас

С парите ще бъдат покрити аварийно-възстановителните дейности и ще бъдат подпомогнати пострадалите в региона

Кабинетът стартира процедура за отпускане на 1 млн. лв. на общините Бургас и Камено, с които да бъдат покрити разходите по аварийно-възстановителните дейности и подпомагане на пострадалите хора след проливните дъждове.

Това стана ясно след  среща на премиера Бойко Борисов с вицепремиера Томислав Дончев и с министъра на финансите Владислав Горанов.

В момента екипи на място описват щетите по публичната инфраструктура, като работата им се очаква да приключи през следващата седмица, съобщи вицепремиерът Томислав Дончев, който е и председател на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане.

От отпуснатите средства 600 хил. лв. ще отидат за Камено, а останалите 400 хил. са за справяне с щетите в Бургас.

С тези средства ще бъдат покрити разходите за аварийно-възстановителните дейности и за подпомагането на пострадалите.

В момента няколко екипа на място описват щетите, основно на публичната инфраструктура. Очаква се работата им да приключи до понеделник следващата седмица, посочи вицепремиерът Дончев, който е председател на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане.

По негови думи заделеният резерв на Комисията до края на 2017 г. е над 2 млн. лева и че има готовност да бъде предоставен както за непосредствено справяне с бедствията, осигуряване на пътен достъп и достъп на хората до домовете им, така и за ремонтни работи, които да се осъществят до края на годината.

Когато бъде изготвена точната справка за всички извършени дейности и необходими плащания, правителството ще вземе решение от коя бюджетна програма и какво допълнително финансиране ще бъде отпуснато.

Oще: бургас  камено  наводнение  наводнения  помощ  щети 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.