Кабинетът назначи 24 нови областни управители | webcafe.bg
newscafe

Кабинетът назначи 24 нови областни управители

Webcafe.bg
26.11.2014, 16:40 (обновена 18.12.2014, 11:55)
Министерски съвет

Снимка: © Явор Николов

АБВ получи Пазарджик, Реформаторите ще управляват 5 области

Масова смяна на областните управители беше предприета днес от кабинета Борисов. Управителите на 24 области бяха сменени с нови лица. Единствените незасегнати администрации са тези в Пловдив, Варна, Хасково и Силистра.

Новият областен управител на Благоевград е Бисер Михайлов, който има опит на същата длъжност от първия мандат на ГЕРБ между 2009 и 2013 г.

В Бургас е назначен юристът Вълчо Чолаков, член е на Бургаската адвокатска колегия и общински съветник от 2007 г. Чолаков е областен председател на СДС от септември 2013 г.

Пенчо Пенчев става областен управител на Велико Търново. Той е заемал същата длъжност в периода 2009-2013 г. В момента е депутат от ГЕРБ.

Постът в област Видин ще бъде зает от Момчил Станков. Той е магистър по право, адвокат, от 2008 г. е общински съветник. Станков беше водач на листата на ДСБ на парламентарните избори през 2013 г.

Малина Николова е новият областен управител на Враца. Дълги години тя е директор на НУ „Иван Вазов" в града, председател на Общинския съвет във Враца от ГЕРБ.

Бившият кмет от ГЕРБ Николай Сираков ще бъде областен управител на Габрово.

Маргарита Новоселска е новият областен управител на Добрич. В момента е началник на Центъра за психично здраве "Д-р П. Станчев" в града. Член е на партия ГЕРБ.

Област Кърджали ще бъде поета от Илия Илиев, общински съветник в града от ГЕРБ от 2011 г.

Виктор Янев става областен управител на Кюстендил. В момента Янев е зам.-кмет на общината и председател на общинската структура на ГЕРБ.

Областен управител на Ловеч става Мадлена Бояджиева-Ничева - председател на Общинския съвет на Тетевен (от ГЕРБ) и бивш управител на местната болница.

Областната администрация в Монтана се поема от Ивайло Петров, който има опит на същия пост от периода 2009-2013 г. при първия кабинет на ГЕРБ.

Трендафил Величков (АБВ) става областен управител на Пазарджик. Величков отговаряше за медийната политика на партията на Георги Първанов и беше кандидат за депутат от АБВ. Работил е като телевизионен журналист.

Ирена Соколова, в момента депутат от ГЕРБ, застава начело на Областната администрация на Перник.

Новият областен управител на Плевен е Ралица Добрева - бивш директор на местната ОД "Земеделие" до август 2013 г. Добрева е областен секретар на ГЕРБ-Плевен беше на 5-то място в партийната листа на парламентарните избори.

Зам.-директорът на РЗОК в Разград Петър Василев поема областната администрация. Василев също беше кандидат за народен представител от ГЕРБ.

Областна администрация-Русе ще бъде управлявана от Стефко Бурджиев (ГЕРБ), който е заемал същия пост между ноември 2011 и юни 2013 г. По-рано Бурджиев е бил зам.-директор на "Пожарна безопасност и защита на населението" в МВР.

Димитър Сяров (ДСБ) е новият областен управител на Сливен. Сяров е юрисконуслт към местния Регионален инспекторат по образованието и водеше листата на Реформаторския блок от Сливен.

Област Смолян се поема от Недялко Славов, бивш народен представител в 41 НС от ГЕРБ.

Област София ще бъде ръководена от Веселин Пенев от ръководството на партията на Корман Исмаилов НП "Свобода и достойнство", част от Реформаторския блок.

Софийска област ще бъде ръководена от Росица Тодорова (ГЕРБ), бивш зам.-областен управител и директор на начално училище в Годеч.

Областен управител на Стара Загора става общинският председател на СДС Георги Ранов. В момента Ранов е общински съветник в града.

Икономистът Светлин Бонев става управител на областната администрация в Търговище. Бонев е общински съветник от ГЕРБ в ОС-Търговище.

Област Шумен ще бъде ръководена от Донка Иванова, директор на местното СОУ "Сава Доброплодни" и бивш депутат от ГЕРБ.

В Ямбол областната администрация ще бъде оглавена от Димитър Иванов, който също има опит на този пост. Иванов е бивш депутат в 42 Народното събрание от ГЕРБ.

Oще: абв  администрация  бойко борисов  герб  дсб  кабинет  област  областен управител  правителство  рб  реформаторски блок 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани