Надзирателите отново на протест | webcafe.bg
newscafe

Надзирателите отново на протест

Webcafe.bg
10.01.2015, 16:51 (обновена 10.01.2015, 17:18)

1 от 5 снимки Назад Напред

Служители на всички затвори в страната излязоха на протест днес в София

Миналата година бяха приети промени в Закона за МВР, според които служителите в затворите трябва да получават допълнително заплащане заради извънредния и нощния труд

Надзиратели от затвори в цялата страна излязоха на пореден протест с искане за по-добри условия на труда. Те протестираха пред Министерство на правосъдието, като минаха и през финансовото министерство и Министерски съвет.

Миналата година бяха приети промени в Закона за МВР, според които служителите в затворите трябва да получават допълнително заплащане заради извънредния и нощния труд. Това обаче не се случва, тъй като необходимите 10 милиона лева не са предвидени в държавния бюджет.

Представители Синдиката на служителите в затворите се срещнаха с министъра на правосъдието Христо Иванов, но след срещата стана ясно, че въпреки че исканията им са основателни, те няма как да бъдат изпълнени веднага. „Ние оценяваме като изключително важни проблемите на охранителния състав, на хората, на които разчитаме да осигуряват сигурността в местата за лишаване от свобода. Ще се опитаме да търсим решения, включително и чрез оптимизация на администрацията в тези структури", каза след срещата министърът на правосъдието Христо Иванов, цитиран от Нова телевизия.

На главния директор на дирекция „Изпълнение на наказанията" е поръчано до 16 януари да изготви план за административни, финансови и организационни мерки за оптимизиране на дейността и разходите на дирекцията. На 19 януари синдикатът е поканен в Министерството на правосъдието за обсъждане на този план.

Oще: затвор  затвори  министерство на правосъдието  надзиратели  правосъдие  правосъдно министерство  служители на затворите  условия на труд  христо иванов 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани