Патриархът с обръщение по повод гей прайда | webcafe.bg
newscafe

Патриархът с обръщение по повод гей прайда

Сибина Григорова
16.06.2016, 08:45 (обновена 16.06.2016, 08:55)
Патриарх Неофит

Снимка: © Bg-patriarshia.bg

Неофит смята, че са подменени основни ценности

"На 18 юни - Задушница, когато православните християни възпоменават паметта на своите починали близки и отправят молитви за упокоение на душите им, за девета поредна година в центъра на София ще се проведе "София прайд". В централната част на столицата ни отново ще станем свидетели на открита, натрапвана пропаганда и публична демонстрация на хомосексуализма като начин на живот." Това се казва в обръщение на Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

В обръщението си патриархът отбелязва, че живеем във времена, когато нравствените ценности, които векове наред са били верен ориентир за хората, крепило на морала и спойка за обществото, лекомислено и целенасочено се подлагат на подмяна и отхвърляне.

Според Неофит съюзът между мъж и жена е благословен - този модел на човешки взаимоотношения е фундаментален, а пренебрегването му води към духовна смърт - както за отделния човек като личност, така и за семейството и обществото, заявява патриарх Неофит.

В обръщението си патриархът казва още, че провъзгласяването на греха за норма и на пагубното - за добро, не е нещо ново за човечеството. В историята се наблюдават трагични повторения: във време на морална криза и упадък народите биват обхващани от користолюбие и греховни страсти, които изместват традиционните нравствени ценности и идеали, поразяват като с метастази здравето на обществото и неизбежно водят цивилизацията към нейния упадък.

Съвременното общество, откъснало се от християнските си корени, в стремежа си да бъде толерантно и хуманно, подменя разбирането за основни ценности като любов и свобода и нарича хомосексуализма с нравствено-неутрални изрази като "сексуално малцинство" или "различна сексуална ориентация". Но да обичаш човека, да го цениш и уважаваш, не означава да бъдеш равнодушен към това по какъв път върви той: истинен или лъжовен, път към спасение или към погибел, към живот или смърт, посочва патриарх Неофит.

В обръщението си той заявява, че "като се отнасяме с пастирска загриженост, отговорност и любов към хората с хомосексуални наклонности, както към всички чеда на Българската православна църква и целия български народ, решително се противопоставяме на опитите да се представи и наложи греховната тенденция като норма в нашето общество, като повод за гордост и пример за подражание".

Oще: гей парад  гей прайд  митрополит неофит  неофит  патриарх 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 25.01.2012, 18:03

99 паяка | 20.06.201613:55

Широкоскроените привърженици на еднополовите връзки и съответните им мечтани административни бракосъчетания и осиновявания на деца, биха могли да са много полезни и на себе си, и на обществото, и най-вече на едни вечно нежелани, пренебрегвани, ощетявани и отритвани същества. Биха наистина доказали, че са без предразсъдъци, че приемат различността, ако осиновяват, грижат се, обичат, дадат възможност за образование, дом и семейство И на деца от малцинствата, деца с вродени или придобити заболявания, които страдат в сиропиталища. Вторачват ли се единствено в бели, руси, синеоки, проверено здрави деца, значи не са напълно това, за което се представят.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

98 sim4o | 19.06.201614:15

http://www.frc.org/issuebrief/homosexual-parent-study-summary-of-findings
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

97 sim4o | 19.06.201612:47

Знам ли, що е то - сексуално различните и какви са им практиките?

Ми не знам .. питате ме - отговарям! Ако някой може да ми обясни - или да ми покаже - добре дошъл..
Хубаво, че правите Парад ..да се запознаем с виждането ви ..


Поздрави
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

96 sim4o | 19.06.201612:43

95 Palma Kaktusova | 19.06.2016 11:33

Ти що не излезеш с истинското си име и физиономия?
Да разкажеш, с какви сексуални практики имаш претенции да те запознавам? И защо точно аз, примате? Националист ще ме правел- че аз съм повече българка от теб, малоумнико.
-----------------------
1.Че ТИ , щом не споделяш малоумните антибългарски соросоидни бръщолевения за Батак - проведени в "Червената къща (ей за туй място, дето викаш, че го не знаеш "Център за култура и дебат “Червената къща” www.redhouse-sofia.org/) .. СИ българка антисоросоидо-патриотка ..

Много си права - НЕ СИ ИЗКАЗВАЛА МНЕНИЯ ДОСЕЖНО "Разобличаването на Батак" и всеки който ей такова нещо намекне - е лъжец!


2.Че АЗ СЪМ СИ С ИМЕТО ! ..С фейсбук профила, многокртно съм влизал тукана Много щастлив Много щастлив Много щастлив Много щастлив обяснявал съм професията си, в кой университет и в коя държава съм следвал, в момента в кой град живея (столицата на Бавария - кой ли е градът??) , и как си идвам и по Българско! Обяснявал съм - какви са ми интересите - История на България .. и политическите пристрастия-български националист!
ТИ с ИМЕТО си ли си - Палма Кактусова са те кръстили майка ти и баща ти .. чудато е .. доста ... Много щастлив Много щастлив ами явно е, майка ти, е била на отчет в определено медицинско заведение ..
"Крушката не пада по-далече от дървото!" .. и ей те и тебе! Много щастлив Много щастлив

3.Ами ТИ палаво ме попита " а знаеш ли .. какво е".. па ти отговорих .."не знам!" .. ако го правиш .. и имаш идея да покажеш - добре дошла!

П.П
Какво става, нали щяхме да разобличаваме някакви си лъжи, в това анонимно писане, дето от 2007 ли е, от 2008 ли е .. айде да се отпочне, а .. една по една - лъжите.. с факти и данни да ги смазваш, а?
На мене ще ми е интересно! Шокиран

А дето си тъпа и си пък кръстена с това име - Палма Кактусова .. ами за жена е важно ей това - което демонстрираш ..
Сексуална ограмотеност - и ще си щастлива и желана ! .. така си мисля!

Ей за това е важен и София Прайд - да разчупи нагласите в обществото, относно различните сексуални практики и да ни накара, да се замислим, за свободата на желанията на хората!

Поздрави
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.12.2010, 19:25

95 Palma Kaktusova | 19.06.201611:33

Не си много умна, ама мн. хубаво се ..е .. нали?
Айде да те взимаме при нас - ще ни показваш разни нещица и ще ни запознаваш с определени сексуални практики .. стига само сме ги чували, покрай парада .
=================
Ти що не излезеш с истинското си име и физиономия? Да разкажеш, с какви сексуални практики имаш претенции да те запознавам? И защо точно аз, примате? Националист ще ме правел- че аз съм повече българка от теб, малоумнико.
Но покажи си муцуната , да не стане така аз да я разкрия.
Както и всичките ти простотии и подмолни действия , на които съм била свидетел.
А вече малко ми тряба и май ще се наложи освен , към всички правораздавателни органи , да се обърна и към куп медии, за да обяснява Симчо, как много хубаво се е.а. Може и публичен детектор на лъжата? Стиска ли ти?
Та , с какви сексуални практики се занимавам Симчо? Я, пак!
==========
"3.Знам ли какво е педофилия, зоофилия, некрофилия .. ами чувал съм, чел съм, ама, срам не срам - не знам от първо лице..

То парада е за това, нали - за да почнат хората, да се запознаят и да приемат ей такива нещица!"

=============

В педофилия , некрофилия и зоофилия ли ме обвиняваш, мухльо? Това ли ти роди малоумницата през ноща?
Я повтори пак за сексуалните ми практики!
Имаш време до края на деня да се извиниш за лъжите си. Утр ще е късно.
Копирам това в случай , че кафето реши да изтрие тези обиди и клевети.
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

94 sim4o | 19.06.201610:23

Palma Kaktusova | 18.06.201619:28
И още нещо , долна твар! Къде си видял мои коментари отричащи Батак? Покажи ги, фабрико за лъжи!
---------------------------------------

Нямаш. нямаш ..
"Отричането на Батак" са го правили, в Червената къща съвсем други соросоиди ..

Ей го - и Дракон Малоумников, макар и идиот .. те подкрепи!

Айде да те правим националистка ...

Я кажи, други сексуални неща, освен тези, които ги споменаваш, правиш ли ги и може ли да покажеш ..

А аз не ги знам, не гги знам .. трябва ми някой да ми покаже и да ме научи ..
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

93 sim4o | 19.06.201610:17

Palma Kaktusova | 18.06.2016 19:15
Е, и какво общо има нещо случило се през 2008-ма година и НЕУСПЯЛО?
И този Кузев, който , както разбирам е бил осъден за ПЕДОФИЛИЯ?
Кретен, ти знаеш ли въобще, какво е педофилия? СОДОМИЯ?
---------------------------------
Mалоумна като гъз лииии .. неееееееее .. ей какви въпроси успяваш да зададеш!
Каквото - малката ти главица не го схваща - е хубаво да питаш ..

1.Какво общо има между 2007, 208, 2011, 2014 и 2016 .. ами Гей Парада и Дискусиите .. иначе други неща - нямат общо..
В 2007 ЦСКА си беше в София!

2.Какво общо има "Разобличаването на Батак" и дискусиита за гейпарада - ами мястото е било общо .. Червената къща- център за дискусии ..

3.Знам ли какво е педофилия, зоофилия, некрофилия .. ами чувал съм, чел съм, ама, срам не срам - не знам от първо лице..

То парада е за това, нали - за да почнат хората, да се запознаят и да приемат ей такива нещица!

Имаш мерак да покажеш?

4."Не съм отричала никога Батак"..Да бе!Наше момиче си - националистка!
Видя ли ги тъпите соросоид-толерастки гъзове в "Червената къща" през 2007-2008 .. изложиха се с тоя Батак, ама то се забрави ..

Не си много умна, ама мн. хубаво се ..е .. нали?
Айде да те взимаме при нас - ще ни показваш разни нещица и ще ни запознаваш с определени сексуални практики .. стига само сме ги чували, покрай парада .

Поздрави
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.07.2011, 12:03

92 Дракон с кисело зеле | 18.06.201623:37

*да се замислят за това. Сори, не бях вечерял още и изядох някои думички.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.07.2011, 12:03

91 Дракон с кисело зеле | 18.06.201622:01

Владо Кузов е и атакист, впрочем. Бивш, май. Ако ще си играем на guilt by association, може би няма да е зле Олигофрений и другите, изказали се по начин, характерен за Психично Волен, за това.
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 02.12.2010, 19:25

90 Palma Kaktusova | 18.06.201619:28

И още нещо , долна твар! Къде си видял мои коментари отричащи Батак? Покажи ги, фабрико за лъжи!
   

оценка

+0 -1

Най-коментирани