Убийството в Пазарджик вдигна завесата над общински скандали | webcafe.bg
newscafe

Убийството в Пазарджик вдигна завесата над общински скандали

Webcafe.bg
14.01.2015, 10:49 (обновена 14.01.2015, 11:00)
димитър димитров, депутат от бсп от пазарджик

Снимка: © Нова ТВ

Депутатът от ПГ на "БСП Лява България" Димитър Димитров - бивш общински съветник в Пазарджик - обяви, че Татяна Стоянова е била "силният човек в общината".

Два дни след показния разстрел на 34-годишната Татяна Стоянова - началник на кабинета на кмета на Пазарджик - все още няма заподозрян за убийството, но съмненията за връзка с професионалните й задължения в общината стават все по-силни.

Тази сутрин депутатът от ПГ на "БСП Лява България" Димитър Димитров - бивш общински съветник в Пазарджик - обяви, че Татяна Стоянова е била "силният човек в общината".

"Познавам я от 2003 г., когато работеше в общинската администрация. Оттогава се превърна в неотлъчна, дори денонощна сянка на кмета. Тя беше човекът, който следеше стриктното изпълнение на взетите решения. Тя контролираше всички процеси", каза Димитров пред Нова ТВ.

Той даде пример с гласуване за смяна на статута на общински имот, при което Стоянова е давала груби наставления на общинските съветници от коалицията, подкрепящи кмета на Пазарджик.

"Фирма, която не познава правилата в Пазарджик, си позволи да участва в този търг, което значително повиши продажната цена на този имот. Вследствие на което повече от половин година тази фирма не можеше да си получи депозита. Доколкото имам информация от Татяна Стоянова е било разпоредено да не се връща депозита като наказателна мярка спрямо фирми, които участват в търгове и повишават цената и не спазват правилата", заяви Димитър Димитров.

Депутатът коментира, че е налице несъответствие между материалното благосъстояние и декларираните доходи както на Стоянова, така и на кмета на Пазарджик Тодор Попов. Той призова журналистите да проверят на каква стойност е имението на кмета в "пазарджишкия Бевърли Хилс" - с. Паталеница - което според депутата няма как да се построи само със заплата на държавен служител.

Димитров обяви, че нито общинските съветници, нито гражданите на Пазарджик желаят да коментират нередностите в общината заради насаденото усещане за безнаказаност.

"Самите управници пускат легенди, че имат покровители, които са толкова силни, че няма смисъл на местно ниво който и да било да подава сигнали за разследване. Хората са изгубили усещане, че може да се получи възмездие и справедливост", каза той.


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.