Кметът на Тетевен отива на съд | webcafe.bg
newscafe

Кметът на Тетевен отива на съд

Webcafe.bg
11.08.2015, 17:38 (обновена 11.08.2015, 17:47)
Милен Милев

Според прокуратурата Милен Милев е ощетил община Тетевен с 370 000 лева

Окръжна прокуратура-Ловеч внесе обвинителен срещу кмета на община Тетевен Милен Милев и заместника му Детелин Пърлев. Разследването започна през март 2014 г.

Обвинението срещу двамата беше разширено - освен за престъпления по служба, Милев е обвинен и за длъжностно присвояване, а срещу Пърлев са повдигнати обвинения и за документни престъпления. Под наказателна отговорност бяха привлечени още двама души.

Милен Милев е обвинен в длъжностно присвояване и в престъпление по служба. Като председател на Управителния съвет на Общинска фондация „Тома Васильов" е присвоил чужди пари, собственост на фондацията, поверени му да ги пази и управлява. Присвоените средства са в големи размери и са върнати до приключване на съдебното следствие.

По второто обвинение Милев ще отговаря за това, че като кмет на Тететвен не е изпълнил служебните си задължения, с цел да набави имотна облага за фирма „Ярис" ЕООД -Ловеч. Според прокуратурата така е ощетил общината с 370 000 лева.

Детелин Пърлев е обвинен за извършени документни престъпления и престъпления по служба. Съставил е фалшиви официални документи, удостоверяващи прехвърляне право на собственост.

Пърлев е обвинен и за това, че като заместник-кмет е използвал своето служебно положение, за да набави за фирма „Ярис" ЕООД-Ловеч облага, изразяваща се в спечелването на обществена поръчка за доставка на хранителни продукти на заведенията на обществена издръжка в община Тетевен.

Под наказателна отговорност са били привлечени още двама души - Ирена Тихолова, главен счетоводител на община Тетевен и Биляна Василева, обвинена в престъпно ползване на преправени документи. Делото ще започне в Окръжния съд - Ловеч на 15 октомври.

Oще: дело  детелин пърлев  документни престъпления  кмет  ловеч  милен милев  обвинение  престъпление по служба  съд  тетевен  тома васильов  ярис 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани