Делото срещу групата за незаконно осиновяване влезе в съда | webcafe.bg
newscafe

Делото срещу групата за незаконно осиновяване влезе в съда

Webcafe.bg
07.08.2015, 15:22 (обновена 07.08.2015, 15:30)
Бебе

Снимка: © БГНЕС

Делото срещу маркетинговия специалист Цветелина Стоянова за търговия с бебета влезе в съдебна фаза. Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу три участнички в организирана престъпна група с цел продажби на новородени бебета.

Обвиняема за 4 престъпления, в това число и като ръководителка на групата, е Цветелина Стоянова - управител на "Маркет линкс" ООД - София и маркетингов специалист за сдружение "Надежда за нас 2008". Като участнички в групата са привлечени Снежина Спасова - адвокат в Софийска адвокатска колегия и Тотка Георгиева, хигиенист в частна детска градина "Веселата къща".

Трите жени бяха разкрити и задържани от агенти на ДАНС на 30 юли 2014 г., непосредствено преди да довършат третия си опит за незаконно осиновяване. По делото са използвани специални разузнавателни средства.

Обвинителният акт е внесен на 6 август, информират от прокуратурата. Там е описано, че престъпната схема е замислена и наложена през септември 2013 г. от Цветелина Стоянова.

Сдружението "Надежда за нас 2008", в което участвала като маркетингов специалист, подпомагало младежи от уязвими групи и израснали в домове. С помощта на Тотка Георгиева (самата тя израсла в дом и приета от Стоянова да живее в жилището й) ръководителката на групата намирала бременни жени без брак или разделени със съпрузите си, които не желаели да отглеждат децата си, най-вече заради липса на финансови възможности.

Тя уговаряла бъдещите майки да предоставят децата си за отглеждане от български семейства, готови да им заплатят за това между 6000 и 10 000 лева. След като мотивирали жените да продадат децата си, Стоянова и Георгиева ги прибрали в дома си в София, където им осигурявали храна, лекарства и ги водили на медицински прегледи, за да ги контролират до деня на раждането. Всичко това финансирали кандидатите за родителски права.

Снежина Спасова, като адвокат с опит в областта на осиновяванията, намирала от своя страна български семейства, които желаели да отгледат дете и били готови да платят, за да избегнат процедурата по осиновяване.

Юристката изготвяла необходимите документи за завеждане на дела за осиновяване и за припознаването в общините, давала разяснения на семействата и на бременните жени какви документи да си извадят и какви обяснения да дадат пред съда за допускане на осиновяването. След изписването на родилката от болничното заведение

Стоянова предавала детето на "новите родители" и прибирала майката в дома си до окончателното приключване на процедурата по осиновяване.

Цветелина Стоянова е бивш съдружник на вицепремиера и вътрешен министър Румяна Бъчварова. Двете създават фирмата "Маркет Линкс" през 2001 година, която се занимава с пазарни, социални и политически изследвания, консултации и маркетинг. Румяна Бъчварова напусна това сдружение още през 2009 г., когато се захвана с политика.

"Цветелина има изключително чувство за справедливост и безгранично желание да помага на хората. Превърнала го е в смисъл на живота си и дава рамо на всеки, който види, че има нужда от подкрепа", заяви Бъчварова при ареста на бившата си съдружничка.

Oще: група за осиновяване на деца  маркет линкс  незаконно осиновяване  осиновяване  цветелина стоянова 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.