Вижте новото ръководство на БНР | webcafe.bg
newscafe

Вижте новото ръководство на БНР

Webcafe
14.06.2016, 15:44 (обновена 14.06.2016, 16:37)
новият управителен съвет на бнр

Снимка: © БНР

Виктор Серафимов, Екатерина Борисова, Момчил Георгиев и Свилена Симеонова са новите членове на УС на БНР

СЕМ одобри четиримата нови членове на Управителния съвет на БНР, предложени от новия генерален директор на държавното радио Александър Велев. Решението за избор на новия екип беше взето с 4 гласа "за" от петчленния медиен регулатор.

Кой са новите членове на УС на БНР?

Виктор Серафимов е магистър по право от СУ „Св. Климент Охридски", завършил e двугодишна специализация по „Английско и европейско право" в Кеймбридж. В момента е докторант по „Международно право и международни отношения" в ЮЗУ.

През 2014 година е удостоен от служебния премиер Георги Близнашки с почетна грамота за развитието на правото в Република България като треньор на отбора от студенти по право, спечелили състезанието "Джесъп 2014" в САЩ.

Бил е главен юрист на "Биг Брадър". В момента е член на различни работни групи към Комисията по културата и медиите в 43-тото Народно събрание.

Екатерина Борисова е икономист, има магистратура по „Управление на инвестициите" от Университет Сити, Касс Бизнес Скуул, Лондон и по „Международни икономически отношения" от УНСС.

Работила е в министерството на икономиката и туризма, като продължава професионалното си развитие в Делойт, Мексико като мениджър на отдел „Финансови консултантски услуги".

В последните години консултира компании в сферата на медиите, дигиталните и медийни иновации, експериментални аудио-визуални решения, пише в съобщението на БНР.

Бившият директор на Държавния музикален театър Момчил Георгиев е третият член на УС на БНР.

Бил е съветник на министъра на културата Петър Стоянович, директор на Дирекция "Музикална продукция и състави" в Българското национално радио, главен музикален експерт, продуцент и член на Програмния съвет на БНР. Преподавал е във Висшия институт за театър и музика в Дамаск (основател на флейтовата школа на Сирия).

Георгиев е ръководител на магистърската програма "Мениджмънт на музикалните индустрии" в Националната музикална академия „Панчо Владигеров".

Директорът на дирекция "Вътрешен контрол" в Министерството на финансите Свилена Симеонова също влиза в УС на БНР. Юрист по образование, дългогодишен преподавател в Юридическия факултет на УНСС, Симеонова е работила в екипа на Александър Велев в първия му мандат като директор на Радиото от 1999 до 2001 г.

Oще: бнр  виктор серафимов  държавен музикален театър  екатерина борисова  момчил георгиев  свилена симеонова  сем  управителен съвет на бнр  ус на бнр 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани