Вестник "Преса" и списание "Тема" спират да излизат от печат | webcafe.bg
newscafe

Вестник "Преса" и списание "Тема" спират да излизат от печат

Webcafe.bg
30.07.2015, 11:41 (обновена 30.07.2015, 15:36)
вестник

След 3,5 години съществуване вестник "Преса" спира да излиза от печат

Вестник "Преса" на Тошо Тошев спира да излиза от печат. Последният брой ще бъде публикуван в петък, 31 юли, след което печатното издание няма да бъде поддържано.

Новината е съобщена днес пред служителите на изданието, като все още липсва официално изявление от страна на издателите.

Сайтът на "Преса" presa.bg не работи, като подава съобщение, че е "в процес на техническа профилактика".

Според информацията, съобщена пред служителите, причината за спирането е "липса на пари".

Списание „Тема" също прекратява дейността си от 1 август.

На 10 юли Тошо Тошев и Валери Запрянов, акционерите в компанията-издател на вестник "Преса" и списание "Тема", обявиха, че са продали дяловете си от "Обединени свободни медии" АД на нов собственик.

Това е фирмата "Интегрирани пътни системи" АД, свързана с КТБ и Цветан Василев.

"Обединени свободни медии" АД беше създадена от Тошев и Запрянов през септември 2011 г. Издателите бяха посочени като едни от длъжниците на КТБ след поставянето й под специален надзор. Според разследване на "Протестна мрежа" дружеството дължи 2,5 млн. лева на фирма "БГ корпорейшън" - "пощенска кутия" на КТБ.

"Интегрирани пътни системи" АД е собственост на компанията "Евробилд проект" ЕООД, собственост на "Юлинор" и се управлява от Юлия Илиева и Томислав Михалчев. По информация на "Капитал" дружеството има вписани залози само в полза на КТБ, а по отчет общият дълг към финансови институции е 35 млн. лева.

Oще: валери запрянов  вестник  вестник преса  задължения  издател  ктб  обединени свободни медии  преса  тошо тошев 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.