2 г. условно за кмета на Нови пазар | webcafe.bg
newscafe

2 г. условно за кмета на Нови пазар

Webcafe
02.10.2015, 13:42 (обновена 02.10.2015, 13:50)
финанси

Снимка: © Getty Images

Част от целевите средства - 35 000 лева, отпуснати за изграждане на мост, Панайотов пренасочил към други обекти

Кметът на община Нови пазар бе осъден на 2 г. условно за нецелево разпореждане с бюджетни средства, съобщи пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.

Румен Панайотов е признат за виновен след протест на Окръжната прокуратура в Шумен. Магистратите го лишават и от право да заема държавна и обществена длъжност за срок от 3 години.

Злоупотребата е със средства, отпуснати целево от Постоянната комисия за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи към Министерския съвет след наводненията през 2004 г.

Парите са били предназначени за спасителни и аварийни неотложни действия. Трябвало е да бъдат изградени инженерни съоръжения за предотвратяване на опасността за живота на хората, както и да бъдат укрепени сгради - държавна и общинска собственост, засегнати от бедствието.

Част от целевите средства - 35 000 лева, отпуснати за изграждане на мост, Панайотов пренасочил към други обекти. С това той е нарушил Закона за устройство на държавния бюджет.

Присъдата не е окончателна.

Oще: бедствие  злоупотреба  кмет  наводнение  нови пазар  пари  присъда  румен панайотов  средства 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани