Златният мост на Правец | webcafe.bg
newscafe

Златният мост на Правец

Webcafe.bg
20.12.2015, 11:20 (обновена 21.12.2015, 15:10)

1 от 3 снимки Назад Напред

мостът над езерото в правец

Снимка: © Youtube

ДФ "Земеделие" плати "прекия път" между RIU Pravets и голф-игрището на бащата на Валентин Златев

Велоалея над езеро за един милион лева без ДДС. При това - с пари, платени от Програмата за развитие на селските райони и Държавен фонд "Земеделие".

С този забележителен успех може да се поздрави община Правец, която без проблеми е спечелила огромната сума, за да свърже с пряка пешеходна връзка "РИУ Правец" - хотела на бащата Валентин Златев - и неговото голф-игрище.

Приносът на моста за подобряването на правешката инфраструктура е доста съмнителен, но за сметка на това улеснява достъпа на гостите на хотела до игрището с голф-колички или велосипеди.

Проектът за изграждането на моста над езерото всъщност е записан като "Реконструкция на част от второстепенната улична мрежа чрез изграждане на носеща конструкция на велоалея" - финансиран по Програмата за развитие на селските райони (2007-2013) с пари на Европейския земеделски фонд и държавния бюджет.

На 24 април 2015 г. Община Правец е открила процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на строител по проекта, като в търга се явяват общо трима кандидати: "Джи Пи Груп" ООД, "Виа конструкт груп" ЕООД и "Евро Алианс инженеринг" АД.

Цената на поръчката на "велоалеята" е 1 072 656.86 лева без ДДС.

Цялата стойност на обявената поръчка е над 1,28 млн. лева.

Третият кандидат е отстранен поради липса на представяне на обективни обстоятелства по показател "Срок за изпълнение".

От документацията по обществената поръчка се вижда, че първите двама кандидати - "Джи пи груп" и "Виа конструкт груп" са получили равен максимален брой точки.

Изборът на Община Правец обаче пада върху първата фирма - "Джи Пи Груп" като "икономически най-изгодна оферта" - строителят е предложил отстъпка в цената на обществената поръчка в размер на 866 лева (без ДДС).

Всъщност, изборът на "Джи Пи Груп" не е никак случаен.

"Джи Пи Груп" ООД е фирмата-проектант на хотел "RIU Pravets Resort" през 2009 г., както и на клубната къща и голф-академията от прилежащия комплекс.

Същата компания е направила основната реконструкция на спортен комплекс "Правец" (по поръчка на общината), както и е осъществила изграждането на боулинг зала в града.

"Джи Пи Груп" е и една от фирмите от консорциума, който беше избран за строителството на част от новата отсечка на АМ "Хемус" - 23 км между Ябланица и Угърчин за цели 300 млн. лева. Втората част от лота се падна на ПСТ Хемус, в която влиза ПСТ Груп, считана за близка до Делян Пеевски.

"Лукойл нефтохим Бургас", чийто генерален директор е Валентин Златев, също е сред големите клиенти на "Джи пи груп" - строителната фирма е участвала като подизпълнител в проекта за изграждане на комплекса за преработка на тежки остатъци, изграждането на открита разпределителна уредба в рафинерията, стационарна фотоволтаична електроцентрала на "Лукойл", както и проект за изграждането на три резервоара за гориво на пристанищен терминал "Росенец" до площадката на "Лукойл".

Фирмата е главен изпълнител по изграждане, ремонт и поддръжка на бензиностанции, газстанции и петролни бази на Лукойл в България.

"Джи пи груп" е и изпълнителят на общо шест станции от метрото в София, включително на Летище "София", станция "Бели Дунав", "Александър Малинов", "Ал. Теодоров - Балан", и "Надежда".

Мостът вече е изграден, като от Джи Пи Груп съобщават, че "съоръжението свързва хотелския комплекс и голф игрището и се използва за преминаване на пешеходци, велосипеди и колички за голф. Трасето преди и след моста е с изградени асфалтови пътища и тротоари към тях. Премостването над водната площ е с дължина 143 м.".

Oще: gp group  riu pravets  валентин златев  васил златев  голф  голф в правец  голф игрище  джи пи груп  държавен фонд земеделие  земеделие  кмет на правец  лукойл  лукойл нефтохим бургас  правец  програма за развитие на селските райони  прср  риу правец  румен гунински 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 15.01.2012, 13:47

4 sizif | 20.12.201520:45

хахаха как елегантно се прави автора, че не знае , чия собственост е GP Group. Питам се , какъв ли ще е новия сценарий за падането на Бойко. Със сигурност един човек е запознат с новия сценарий- Бойко
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 20.12.2015, 20:26

3 jamaisvu | 20.12.201520:36

А случайност ли е фирмите-кандидати да са собственост на един и същи човек? Вижте им фирмените дела...
   

оценка

+3 -0

Регистриран на: 05.02.2011, 12:23

2 AlahAkbar | 20.12.201520:32

Не знам вече и аз. Само погнуса чувствам...
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 26.07.2011, 17:30

1 Люба6а | 20.12.201519:16

гнъсна комкочина-пенсионерите умират от глад,комунистическите свини ненаситни не се наплюскаха Бесен
   

оценка

+3 -0

Най-коментирани