Контра-акция срещу протеста на журналистите в БНР | webcafe.bg
newscafe

Контра-акция срещу протеста на журналистите в БНР

Webcafe.bg
12.05.2015, 17:28 (обновена 12.05.2015, 17:41)
БНР - протест

Журналистите излязоха на протест заради липсата на прозрачност при резките съкращения на хонорарите им

Три дни след началото на журналистическия протест в БНР срещу съкращаването на хонорарите с между 40 и 50%, в коридорите на радиото бяха разлепени "контра-лозунги".

Водещата на "Клубът на журналистите" по програма "Христо Ботев" Ирен Филева публикува снимки на четири плаката с надписи "По-добре с малка заплата в ГОЛЯМО РАДИО, отколкото без заплата на борсата..."; "Не всичко е пари, ПРИЯТЕЛИ! БНР е 100% КАУЗА" и др., разлепени по етажите на Националното радио.

Империята отвърща на удара...Срамувам се от това, което се случва. Възстановка и много тежко дежавю.

Posted by Ирен Филева on Tuesday, 12 May 2015

"Империята отвърща на удара... Срамувам се от това, което се случва. Възстановка и много тежко дежавю", пише Ирен Филева, която коментира, че авторите на анонимната плакатна акция са хора от ръководството на БНР.

Съкращенията на хонорарите бяха наложени заради намаляването с 10% на бюджетните средства за издръжка на персонала в Националното радио. Държавната субсидия за БНР е в размер на малко над 42 млн. лева.

Журналистите излязоха на протест заради липсата на прозрачност при резките съкращения на хонорарите.

"Недопустимо е законовото изискване за 10% съкращаване на разходите за издръжка на персонала да бъде изпълнено единствено за сметка на хората, които с труда си изпълняват именно тази задължителна и приоритетна функция на БНР!", се казва във Фейсбук страницата на радиото.

Oще: бнр  българско национално радио  бюджет  държавна субсидия  заплата  персонал  плакатна акция  програма хоризонт  програма христо ботев  протест  протестът в бнр  радио  ръководство  хонорар 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани