Отменено е разрешението за строеж на мястото на тютюневия склад в Пловдив | webcafe.bg
newscafe

Отменено е разрешението за строеж на мястото на тютюневия склад в Пловдив

Webcafe
02.09.2016, 14:46 (обновена 02.09.2016, 14:50)
Тютюневи складове

Снимка: © Btv

Намерено е и фалшивото разрешение за строеж.

Дирекцията за строителен контрол в Пловдив е отменила разрешението за строеж на мястото на тютютневия склад на ул. "Одрин" 8 в Пловдив.

Става дума за неправомерно срутената през пролетта сграда благодарение на представен фалшив документ.

Разрушаването бе спряно след протест на граждани, а в крайна сметка главният архитект на Пловдив Румен Русев и представителят на фирмата "Одрин 8" ЕООД Георги Бранеков получиха обвинения. Разследването по случая продължава.

Междувременно прокуратурата е оспорила разрешението за строеж пред строителния контрол и то е отменено.

След направената проверка става ясно, че разрешението е било издадено без задължителното съгласуване с Министерство на културата", пише в съобщението на прокуратурата.

Според прокуратурата главният архитект е извършил близо 60 нарушения на нормативната база. Той е издал в нарушение  две разрешения за строеж - на сграда с офиси, хотел, апартаменти, магазин и подземен паркинг, както и за общежития. Те са издадени при липса на инвестиционен и идеен проект, както и без съгласуване с министерството на културата.

"При претърсване и изземване в ползвани от дружеството помещения е било намерено и иззето преправено Удостоверение изх. № 5578/09.08.2010 г., издадено от Министерство на културата, Национален институт за недвижимо културно наследство. Преправката е била в частта от съдържанието, удостоверяваща статута на "сградата на ул. "Одрин" № 8, кв. 165, пл. 610 в гр. Пловдив", като наместо действителния текст е било вписано, че сградата не притежава статут на единична недвижима културна ценност и същата попада "извън охранителната зона на архитектурно-строителна недвижима ценност "Тютюнев склад на ул. "Одрин" в гр. Пловдив и "е извън обхвата на територия с културно-историческо наследство със статут на групов археологически и архитектурно строителен паметник" - пишат от прокуратурата.

Според разследващите този документ два пъти е бил използван пред пловдивската община, заради което Бранеков има обвинение и за ползване на неистински документ.

Oще: главен архитект руси русев  тютюневи складове  ул. одрин 8 сграда 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 10.12.2010, 06:25

1 Bichkiiata | 04.09.201601:28

казах ви вече, варвари сме , диви варвари серем, дигаме гащите и продължаваме на майната си докато не ни се присере отново
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани