Загубите от взривовете в Иганово са за 3 млн. лв. | webcafe.bg
newscafe

Загубите от взривовете в Иганово са за 3 млн. лв.

Webcafe.bg
25.05.2015, 14:25 (обновена 25.05.2015, 14:38)
Взрив Иганово

Преките загуби от взривовете на площадката в Иганово са на стойност около 3 млн. лева

В най-кратки срокове се очаква да бъде възстановен производственият процес на площадка Иганово от ВМЗ - Сопот. Това съобщи заместник-министърът на икономиката Любен Петров след извънредното заседание на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество "Отбранителна промишленост". Преките загуби от взривовете на площадката в Иганово са на стойност около 3 млн. лева. В тях влизат и щетите от разрушените сгради. През април загубите на завода са били 500 000 лева на ден.

Той съобщи, че към момента по разпореждане на прокуратурата на площадката трябва да влязат представители на полицията в Карлово, които да локализират двата епицентъра, където бяха взривовете. Впоследствие там ще влезе специализираната техника на Министерството на отбраната, с помощта на която да се разчистят отломките и окончателно да се обезопасят двата епицентъра.

Председателят на синдикалната структура на КНСБ към ВМЗ Иванка Иванова обясни, че има уверението на властите, че заплаха за работните места няма и че предприятието няма да бъде приватизирано. По-рано синдикатите обявиха, че готвят протестни действия срещу невъзстановеното още производство, което ги лишава от доходи.

Изпълнителният директор на предприятието Иван Стоенчев заяви, че сроковете по текущите договори на ВМЗ са предоговорени и че няма да бъдат налагани санкции.

 

Oще: взрив  вмз  загуби  иван стоенчев  иганово  кнсб  производствен процес  сопот  щети 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.