Парламентът одобри повече пари за НЗОК | webcafe.bg
newscafe

Парламентът одобри повече пари за НЗОК

Webcafe.bg
26.11.2014, 11:16 (обновена 18.12.2014, 11:57)
парламент

Снимка: © webcafe.bg

Здравната каса ще получи още 100 млн. лева тази година

Народното събрание прие актуализацията на бюджета на НЗОК и така касата ще получи още 100 милиона лева тази година. Допълнителните пари за здраве бяха одобрени без дебати в пленарна зала.

Това е втора актуализация на бюджета на НЗОК в рамките на годината, след като в края на предишния парламент бяха отпуснати 225 милиона лева.

Най-много средства - 50 милиона лева, ще отидат за здравноосигурителни плащания за болнична медицинска помощ. За терапия на онкозаболявания се отпускат 15 милиона лева. За здравноосигурителни плащания, здравноосигурителни продукти за домашно лечение и диетични храни за специализирани медицински цели ще бъдат използвани 25 милиона лева.

За здравноосигурителни плащания за медицински изделия, прилагани в болничната медицинска помощ ще отидат 10 милиона лева.

Още през лятото ръководството на Касата настояваше за допълнителен транш от бюджета в размер на 328 млн. лева. С много усилия за събиране на кворум, дефицитът беше попълнен частично след поредица от провалени заседания на парламента.

С одобряването на актуализацията НЗОК се очаква да приключи годината без задължения.

Oще: актуализация  бюджет  депутати  здравеопазване  здравна каса  народно събрание  нзок  парламент 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани