Ново нарушение за собствениците на хотел "Маринела" | webcafe.bg
newscafe

Ново нарушение за собствениците на хотел "Маринела"

Webcafe
08.05.2016, 17:27 (обновена 08.05.2016, 17:51)
хотел маринела

Снимка: © Webcafe.bg

Министерството на регионалното развитие и благоустройството е връчило на възложителя констативен акт за спиране на незаконното надстрояване

Надстрояването на едноетажното тяло на хотел "Маринела" в в квартал "Лозенец" в столицата е незаконно. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството във връзка с постъпили запитвания относно извършваното надстрояване.

Служители на Регионален отдел за национален строителен контрол София към ДНСК са извършили проверка на място на строежа и по документи и са установили, че в началото на 2015-та е издадено разрешение за строеж по идейни проекти за надстрояване с един етаж на едноетажно тяло на хотела от главния архитект на район Лозенец, но строителството се извършва без да са одобрени технически проекти по всички части и без да е съставен протокол за определяне на строителна линия и ниво на строежа.

Във връзка с допуснатите нарушения е съставен и връчен на възложителя констативен акт за спиране на строежа.

В седемдневен срок може да бъдат подадени възражения по констативния акт, като след изтичане на седмицата и след разглеждане на получените възражения, при наличие на правни основания, предстои издаване на заповед за спиране на строежа.

От Министерството на регионалното развитие и благоустройството добавят, че предстои да се установи наличие на правомощия на главния архитект на район Лозенец за издаване на разрешението за строеж.

Откакто беше придобит от бизнесмена Ветко Арабаджиев и съпругата му Маринела, хотелът нееднократно привлича недоволството на граждани и гости на София, заради пълната промяна на облика на мястото, придружено от ред закононарушения.

Миналият юли общината наложи глоба на собственика на хотел "Маринела" заради една премахната японска вишна. Актът за това нарушение беше 50 хил.лв. Впоследствие собствениците заявиха, че японските вишни не са премахнати, а преместени в градината.

В края на 2015-та хотел "Маринела" изуми гостите си с дизайн, който имитираше преместените вишни. На мястото на дръвчетата, подарък от Япония, бяха сложени изкуствени китайски вишни от пластмаса със стъклени "цветове".

Хотел "Кемпински-Зографски" все още е известен сред софиянци с името "Японския хотел" именно заради уникалните вишневи дръвчета.

Oще: ветко арабаджиев  вишни  лозенец  маринела  маринела арабаджиева  незаконно надстрояване на хотел маринела  хотел  хотел в лозенец  хотел маринела  японски хотел 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 08.05.2016, 21:38

1 Вихронрав | 08.05.201621:47

О, Кич, твоето име е Маринела! бам! бам!
   

оценка

+0 -0