Съдебен спор за милиони около Бисеров и сина му | webcafe.bg
newscafe

Съдебен спор за милиони около Бисеров и сина му

Webcafe.bg, по Агенция "Фокус", БНР
28.04.2015, 13:42 (обновена 28.04.2015, 13:51)
Христо Бисеров

Бисеров и Главинков имат срок от три месеца, в които да представят документи за произход на средствата си

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество е открила "огромни суми с неустановен произход", принадлежащи на бившия зам.-председател на Народното събрание Христо Бисеров.

Това обяви председателят на КОНПИ Пламен Георгиев, цитиран от Агенция "Фокус".

Преди ден съдът наложи запор върху имущество в размер на малко над 1,5 млн. лева на Христо Бисеров и сина му Ивайло Главинков по искане на комисията, докато паралелно с това се очаква да започне съдебният процес срещу Бисеров за данъчни престъпления.

Пламен Георгиев намекна за наличие на няколко сделки със съмнително препродаване на дялове, собственост на съпругата и сина на Бисеров, за които КОНПИ има съмнения за пране на пари.

Георгиев даде пример с един от запорираните имоти - еднофамилна къща на два етажа, построена с пари, чийто произход се оспорва пред съда.

Средствата са дошли от сделка с дялове на Бисеров и Главинков, чиято цена е скочила от 25 000 лева на 850 000 лева за 4 месеца. Двамата са продали акциите си на "Тошиба Корпорейшън", която малко след това ги препродава на българска фирма, част от която е синът на Христо Бисеров - при това на номиналната цена от 25 хиляди лева.

Няма пазарно обяснение как цената на дяловете може да варира толкова много в рамките на няколко месеца, каза още той.

Бисеров и Главинков имат срок от три месеца, в които да представят документи за произход на средствата, за да се вдигне запорът върху имуществото им. В противен случай ще бъде внесено дело с искане за отнемане на незаконно придобито имущество.

Oще: данъци  данъчни престъпления  запор  ивайло главинков  имот  комисия  конпи  конфискация  незаконно придобито имущество  обвинение  пламен георгиев  пране на пари  сделка  сметки  съд  христо бисеров 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани