Съдът решава присъдата на Филип Златанов до месец | webcafe.bg
newscafe

Съдът решава присъдата на Филип Златанов до месец

Webcafe.bg
20.11.2014, 16:02 (обновена 18.12.2014, 12:11)
Златанов

Снимка: © webcafe.bg

Филип Златанов поиска да бъде оправдан, допълни, че не е извършил престъпление и съжали, че казусът е ангажирал толкова много хора

Присъдата на Филип Златанов ще бъде обявена до един месец от Софийския апелативен съд, който днес проведе последно заседание по делото за тефтерчетата.

Филип Златанов има ефективна присъда от 3,5 г. от първа инстанция по обвинение за длъжностно престъпление в качеството му на председател на Комисията за конфликт на интереси (КПУКИ).

Две седмици преди последното заседание обаче прокуратурата изгуби две от най-важните веществени доказателства по делото - оригиналните тефтерчета, в които Златанов е документирал "заповедите" да "оправи" или "удари" конкретни лица, срещу които се води проверка от КПУКИ.

Съдът многократно изискваше оригиналните документи, за да бъдат подложени на графическа експертиза (каквато е липсвала до момента по отношение на двете тефтерчета).

Днес САС не прие последната експертиза, правена по копия на доказателствата.

Прокуратурата поиска съдът да потвърди присъдата от първа инстанция, докато Златанов пледира да бъде оневинен.

Държавното обвинение иска присъдата да остане същата, като обаче той бъде признат за виновен и за трите.

В последната си дума Филип Златанов поиска да бъде оправдан, допълни, че не е извършил престъпление и съжали, че казусът е ангажирал толкова много хора.

Oще: доказателства  конфликт на интереси  кпуки  обвинение  присъда  прокуратура  тефтерче  филип златанов 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани