Макар и незаконно, продължава надграждането на Хотел "Маринела" | webcafe.bg
newscafe

Макар и незаконно, продължава надграждането на Хотел "Маринела"

Webcafe
28.07.2016, 15:26 (обновена 28.07.2016, 15:42)
хотел маринела

Снимка: © Webcafe.bg

Срещу собственика на хотела се водят дела, но строителството продължава

Проверка на ДНСК установи, че строителните работи в хотел „Маринела София" продължават въпреки издадената заповед за спиране, съобщават от МРРБ.

Продължава настрояването на едноетажното тяло на Хотел „Маринела София" отчита третата проверка, извършена от дирекцията. Предишните две контролни инспекции, които също са констатирали извършване на строително-монтажни работи в нарушение на заповедта, са направени на 6 юни и 30 юни 2016 година.

През април стана ясно, че собствениците на Хотел "Маринела" без разрешение надграждат зданието. На 16 май 2016 г. от ДНСК е издадена заповед за спиране на строежа. Тя има предварително изпълнение и следва да се спазва, въпреки че се води съдебно производство по обжалването й.

За установените през юни нарушения на заповедта са започнати нови административно-наказателни производства. За продължаващото неизпълнение на заповедта, на 28.07.2016 г. от ДНСК са изпратени нови покани за образуване на поредни административно-наказателни производства срещу нарушителите.

От ДНСК е отменена и заповед за допълване на разрешението за строеж, издадена на 04.05.2016 г. от главния архитект на район „Лозенец". Както разрешението за строеж, така и заповедта за допълването му са издадени от некомпетентен орган, посочват от министерството, тъй като за строежи от този тип главните архитекти на районите нямат право да издават разрешения. Отмяната на заповедта за допълване на разрешението за строеж е влязла в сила.

Тъй като разрешението за строеж е влязло в сила, не може да бъде отменено служебно от ДНСК.

Прокуратурата се е задействала по случая, обръщайки се към Административния съд - София.

Собственикът на хотела обаче обжалва решението, поради което строежът продължава.

Oще: ветко арабаджиев  днск  лозенец  маринела  мррб  строеж  строителство  хотел маринела  японски вишни  японски хотел 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 30.03.2012, 10:23

1 partci | 28.07.201618:32

Чудна "държава" и "правосъдна "система" имаме.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани