Поредна оставка в обществения съвет на Фонда за лечение на деца | webcafe.bg
newscafe

Поредна оставка в обществения съвет на Фонда за лечение на деца

Webcafe
26.09.2016, 16:26 (обновена 26.09.2016, 16:40)
владимир пилософ

Снимка: © Webcafe.bg

Според директора, проф. Пилософ няма нарушения, а членовете на Обществения съвет не остават до края на заседанията.

Поредна оставка от Обществения съвет на Фонда за лечение на деца. Напускат Красимира Величкова, директор на Българския дарителски форум и журналистката Милена Златкова. Причините са несъгласие с новото ръководство и подновени проблеми в работата на фонда.

Така оставките от обществения съвет са вече четири. Преди това напуснаха националният консултант по детска нефрология доц. Анелия Буева и представителят на инициативата "Спаси, дари на..." Десислава Хурмузова.

Като причина за оттеглянето си, Величкова обяснява, че „в момента Общественият съвет не изпълнява своята основна функция - да пази и защитава интересите на нуждаещите се от лечение деца. Поставен е в ситуация да взима неинформирани решения, да преглъща подмяната на своя вот от ръководството на Фонда, да потвърждава административно взети решения, с които не е съгласен".

Мандатът на настоящия Обществен съвет изтича в края на октомври 2016 г. След показна акция и арести през април, ръководството на фонда беше сменено поради съмнения от злоупотреби.

Но част от членовете на обществения съвет заявиха, че имат проблеми в комуникацията с новото ръководство на фонда. Мария Чернева, журналист от БНТ и член на Обществения съвет, твърди, че в протоколите от заседанията в 50% от случаите се дописват точки, които изобщо не са обсъждани. Има и несъответствие на медицинските експертизи.

Директорът на фонда проф. Владимир Пилософ обаче твърди, че членовете на обществения съвет не присъстват от начало до край на заседанията и затова остават с впечатление, че има нови точки. Той се възмути, че вместо да се обърнат към Фонда, те съобщават забележките си по медиите. Той е категоричен, че няма подменени решения.

Oще: арести във фонда за лечение на деца  дари на  десислава хурмузова  доц.анелия бунева  красимира величкова  обществен съвет при фонд за лечение на деца  проблеми в работата на фонда за лечение на деца  спаси  фонд за лечение на деца 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 31.10.2012, 14:37

1 TheRock | 26.09.201617:05

Кой ли вярва на ченгето Пилософ?!
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани