Теленор спира предплатени карти на хора с над 10 номера | webcafe.bg
newscafe

Теленор спира предплатени карти на хора с над 10 номера

Webcafe
24.04.2017, 11:41 (обновена 24.04.2017, 11:48)
Смартфон

Снимка: © GigaOM

От днес ще бъдат спирани картите на потребители, които вече са декларирали, че няма да ги ползват и са дали съгласие да бъдат деактивирани.

Теленор започва поетапно да деактивира предплатените карти за гласови услуги, чиито собственици притежават над 10 телефонни номера. Ходът е в съответствие със Закона за електронните съобщения (ЗЕС) и Закона за противодействие на тероризма.

От днес ще бъдат спирани картите на потребители, които вече са декларирали, че няма да ги ползват и са дали съгласие да бъдат деактивирани.

Съгласно промените в Закона за електронните съобщения от 27 декември 2016 г., мобилните оператори нямат право да регистрират и/или да активират на името на един потребител повече от 10 телефонни номера, чрез които се предоставят предплатени телефонни услуги.

Потребителите с над 10 карти за предплатени телефонни услуги могат да заявят до 30 юни 2017 г. кои телефонни номера ще продължат да ползват в магазин от търговската мрежа на оператора или клон на Български пощи ЕАД. Собствениците на предплатени карти могат също така да ги прехвърлят на други лица или да се възползват от абонаментните планове на Теленор.

Клиентите на оператора, които декларират предплатените си карти за гласови услуги до 2 май 2017 г., ще получат еднократно за всеки номер, който са заявили, че ще продължат да ползват, 100 минути в мобилната мрежа на Теленор и 1000 MB национален интернет за срок от 30 дни. В случай че потребителите на над 10 предплатени карти за гласови услуги не са се възползвали от някоя от възможностите до 30 юни 2017г. Теленор ще деактивира телефонните им номера.

Повече информация може да бъде намерена на сайта на компанията, чрез обаждане до кратък номер 123, както и във всички магазини на Теленор и официалните партньори.

Oще: антитерористичен закон  антитерористични мерки  мобилен оператор  теленор  телефон  телефонни номера  телефонни услуги  тероризъм 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани