Нов съдебен състав ще гледа делото срещу Цветанов | webcafe.bg
newscafe

Нов съдебен състав ще гледа делото срещу Цветанов

Webcafe.bg
24.06.2015, 11:18 (обновена 24.06.2015, 11:27)
Цветан Цветанов

Снимка: © Бгнес

Председателят на Наказателното отделение на САС Петя Шишкова влиза в новия съдебен състав, който ще преразгледа присъдата на Цветан Цветанов

Делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов за "шестте НЕ!!!" беше преразпределено на нов съдебен състав от Софийския апелативен съд, след като във вторник съдия Надежда Трифонова си направи отвод.

Новият докладчик по делото ще е съдия Маргаритка Шербанова, а председател на състава е съдия Петя Шишкова, ръководител на Наказателното отделение на САС. Третият съдия по делото е Милена Панева.

Мотивът на съдия Трифонова да се отведе от делото е, че тя е сестра на съдия Екатерина Роглекова, която по-рано оправда Цветанов по дело за клевета, заведено от бившия шеф на съюза на съдиите Мирослава Тодорова.

Ако докладчикът си направи отвод по някаква причина, тогава делото ще бъде отново разпределено на друг състав. Ако пък някой от другите двама магистрати се отведе, тогава се избира само нов член на състава.

Цветан Цветанов е подсъдим за престъпление по служба заради неколкократен отказ да подпише исканията за прилагане на СРС срещу бившия шеф на БОП-Велико Търново Орлин Тодоров, с което е попречил да бъдат събрани доказателства по наказателното производство срещу него.

Делото мина през Софийския градски и Софийския апелативен съд с постановена ефективна присъда от 4 години затвор за Цветан Цветанов. Върховният касационен съд обаче видя нарушения в принципа за безпристрастност на съдебния състав на втора инстанция и отмени присъдата му.

Oще: делото срещу цветанов  екатерина роглекова  затвор  мирослава тодорова  надежда трифонова  присъда  сас  софийски апелативен съд  специални разузнавателни средства  срс  цветан цветанов  шестте не 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани