КЗК глоби ЧЕЗ с 1,25 млн. лева | webcafe.bg
newscafe

КЗК глоби ЧЕЗ с 1,25 млн. лева

Webcafe.bg
18.05.2015, 16:21 (обновена 18.05.2015, 16:25)
електричество

КЗК постанови прекратяване на установеното нарушение

Комисията за защита на конкуренцията наложи санкция в размер на 1 250 056 лева на "ЧЕЗ Разпределение България" АД за злоупотреба с господстващо положение, съобщиха от пресцентъра на КЗК.

Дружеството е забавило необосновано сключването на договор за покупко-продажба на енергийни съоръжения за присъединяване, изградени по предвиден в специална наредба ред за присъединяване на производители и потребители на електрическа енергия към преносната и разпределителните електрически мрежи. По оценка на КЗК по този начин ЧЕЗ може да предотврати, ограничи или наруши конкуренцията и да засегне интересите на потребителите, пише в съобщението.

КЗК постанови прекратяване на установеното нарушение и поиска от ЧЕЗ в 30-дневен срок да изготви и предостави подробен списък, в който да бъдат изрично изброени всички изискуеми документи във връзка с договора за покупко-продажба на изградените съоръжения за присъединяване.

Пълният текст на решението вижте тук!

 

Oще: глоба  кзк  конкуренция  санкция  съоръжения  ток  чез 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.