КЗК глоби ЧЕЗ с 1,25 млн. лева | webcafe.bg
newscafe

КЗК глоби ЧЕЗ с 1,25 млн. лева

Webcafe.bg
18.05.2015, 16:21 (обновена 18.05.2015, 16:25)
електричество

КЗК постанови прекратяване на установеното нарушение

Комисията за защита на конкуренцията наложи санкция в размер на 1 250 056 лева на "ЧЕЗ Разпределение България" АД за злоупотреба с господстващо положение, съобщиха от пресцентъра на КЗК.

Дружеството е забавило необосновано сключването на договор за покупко-продажба на енергийни съоръжения за присъединяване, изградени по предвиден в специална наредба ред за присъединяване на производители и потребители на електрическа енергия към преносната и разпределителните електрически мрежи. По оценка на КЗК по този начин ЧЕЗ може да предотврати, ограничи или наруши конкуренцията и да засегне интересите на потребителите, пише в съобщението.

КЗК постанови прекратяване на установеното нарушение и поиска от ЧЕЗ в 30-дневен срок да изготви и предостави подробен списък, в който да бъдат изрично изброени всички изискуеми документи във връзка с договора за покупко-продажба на изградените съоръжения за присъединяване.

Пълният текст на решението вижте тук!

 

Oще: глоба  кзк  конкуренция  санкция  съоръжения  ток  чез 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани