Софийският градски съд с нов председател | webcafe.bg
newscafe

Софийският градски съд с нов председател

Webcafe.bg
24.06.2015, 18:36 (обновена 24.06.2015, 22:23)
Съд

Снимка: © SXC.hu

Калоян Топалов е съдия в Гражданската колегия на СГС, където е командирован от Софийския районен съд през 2012 г.

Висшият съдебен съвет (ВСС) избра Калоян Топалов за председател на Софийски градски съд (СГС). За него гласуваха 14 от кадровиците, които бяха на заседанието днес. Против бяха трима, а петима се въздържаха. Топалов бе единствен кандидат за поста.

"Аз не се притеснявам от това, че нямаше конкуренция. Аз съм се явил да изложа своите виждания, своите тези и намеренията, които имам по отношение на решаване проблемите на този съд. Така че действително мога да кажа, че това е може би най-тежкият председателски пост в страната. Затова не мога да говоря от името на останалите колеги защо не са се явили", заяви Топалов след избора.

По време на обсъждането председателят на ВКС Лозан Панов постави пред кадровиците въпроса: Защо поста председател на най-големия съд в страната е станал толкова неатрактивен, че никой друг освен Топалов няма силата и волята да се кандидатира за него? Той посочи, че Топалов се кандидатира в момент, когато съдът има катастрофален имидж.

Калоян Топалов е съдия в Гражданската колегия на СГС, където е командирован от Софийския районен съд през 2012 г. От декември 2014 г. е назначен на постоянна длъжност след издържан конкурс. Топалов е съдия от 1999 г. Има и двугодишен преподавателски опит в Института по правосъдие.

Постът на административен ръководител на СГС бе овакантен, след като в края на февруари месец оставка подаде съдия Владимира Янева, която бе избрана на тази позиция през май 2011 г. В края на февруари ВСС избра съдията от Върховния касационен съд (ВКС) Владимир Йорданов за изпълняващ функциите председател на градския съд.

Oще: всс  калоян топалов  лозан панов  председател  сгс  софийски градски съд  съдия 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани