ЦИК: Да се обявява ясно кой финансира социологическите проучвания | webcafe.bg
newscafe

ЦИК: Да се обявява ясно кой финансира социологическите проучвания

Webcafe
18.10.2016, 11:48 (обновена 18.10.2016, 11:53)
балотаж

Снимка: © Алфа Рисърч

Социологическите проучвания за президентските избори трябва да съобщават кой е възложителя, източниците на финансирането на допитването, както и организацията, която го е извършила.

Социологическите проучвания за президентските избори трябва да съобщават кой е възложителя, източниците на финансирането на допитването, както и организацията, която го е извършила. Това съобщи ЦИК, като напомни разпоредбите в Изборния кодекс.

В печатен или друг текстови материал информацията следва да се представя пълно и ясно в обособено поле на видно място и да заема не по-малко от 5 на сто от общата площ на материала.

В материалите по електронните медии или при представяне пред публика, това трябва да се спомене веднъж в началото и веднъж в края на материала или представянето.

Лицата, които провеждат допитване до общественото мнение или социологически проучвания и огласяват резултати от тях, не може да се позовават на служебна, търговска или друга защитена от закон тайна, за да не представят тази информация.

 

Oще: изборен кодекс  кой финансира социологическите проучвания  социологически проучвания  социолози  цик 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 18.12.2014, 19:07

1 Шамито | 18.10.201615:41

И защо?За да започне финансов натиск и преследване.Нали силата да бъдеш информиран не било начин да бъдеш манипулиран.Величието на политическите езуити.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани