ДАНС не се трогна от изчезването на Петко Сертов | webcafe.bg
newscafe

ДАНС не се трогна от изчезването на Петко Сертов

Webcafe.bg
11.12.2014, 18:11 (обновена 11.12.2014, 18:24)
владимир писанчев

Изненадващо или не - оказа се, че ДАНС не се занимава с издирването на собствения си създател Петко Сертов

Изчезването на Петко Сертов се оказа казус извън полето на интерес на създадената от самия него Държавна агенция "Национална сигурност".

"Това не е наше разследване. ДАНС не работи по издирването, ДАНС само помага при наличие на информация. Нямаме никакви данни до момента", заяви председателят на контраразузнавателната агенция Владимир Писанчев в Народното събрание.

Не става ясно какви са причините за неглижирането на случая от страна на ръководството на ДАНС и оставянето на разследването в ръцете на Министерството на вътрешните работи.

ДАНС е създадена с цел разкриване, предотвратяване, пресичане и неутрализиране на заплахите за националната сигурност.

От поведението на ръководството на агенцията, обаче, излиза, че мистериозното изчезване на бившия шеф на контраразузнаването не се разглежда като потенциална заплаха за сигурността.

Само преди месец при шумната акция в ромската махала в Пазарджик, ДАНС остави на МВР единствено функциите по охрана на мероприятията, но не и по разследването, за което агенцията си партнираше с прокуратурата.

В случая с изчезването на Петко Сертов цялата информация за напредъка (или липсата му) по издирването му се подава от МВР. До този момент няма официална реакция от страна на прокуратурата.

ДАНС беше създадена на 1 януари 2008 г., като Петко Сертов беше първият й директор и създател на първоначалната концепция за агенцията.

Oще: владимир писанчев  данс  разследване 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани