9 оферти на търга за реформа в спешната помощ | webcafe.bg
newscafe

9 оферти на търга за реформа в спешната помощ

Webcafe
17.03.2016, 08:43 (обновена 17.03.2016, 09:04)
линейка

Снимка: © Webcafe.bg

Обявяването на фирмите, които участват в търга за обществената поръчка за реформиране на спешната помощ на стойност 2,5 млн. лв (без ДДС), ще стане ясно следващия месец

Девет фирми се надпреварват за обществената поръчка за изготвяне на проект за подпомагане на спешната помощ, по информация от Министерство на Здравеопазването.

Толкова на брой са участниците в търга на здравното министерство за изготвяне на проект за финансиране на системата по оперативните програми на ЕС за 2014-2020 г.

Засега не се съобщават имената на участниците, чиито офери вече са отворени.

Победителят в търга ще получи договор, който ще бъде подписан в началото на май, ако няма обжалвания.

Поръчката е на стойност 2.5 млн. лева без ДДС и включва анализиране на нуждите на всички отделения, центрове за спешна медицинска помощ и техните филиали, изготвяне на идейни, технически и работни проекти, изготвяне на проекти на технически спецификации за последващи обществени поръчки.

Победителят също ще трябва да изготви документи за избор на фирми за строителен надзор. Негова ще бъде и задачата да направи предложение за закупуване на 400 оборудвани линейки.

Той също така ще бъде задължен да подготви проект за финансирането на тези дейности по еврофондовете, а срокът за изпълнение на задачите, зададен в поръчката, е 180 дни.

Сред изричните изисквания към участниците в търга е да могат да докажат наличието на финансов ресурс от 1 млн. лв., с които да плащат заплати на експертите по проекта.

Изискванията са също така да са имали опит в осъществяването на подобни задания в последните години.

Класирането на фирмите и обявяването им ще стане ясно следващия месец.

Oще: здраве  здравеопазване  мз  министерство на здравеопазването  обществена поръчка  оферти  оферти за реформиране на спешна медицинска помощ  петър москов  спешна медицинска помощ  спешна помощ  търг  участници в търг 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.