До края на месеца незаконният строеж на "Яйлата" трябва да изчезне | webcafe.bg
newscafe

До края на месеца незаконният строеж на "Яйлата" трябва да изчезне

Webcafe.bg
19.07.2015, 13:44 (обновена 19.07.2015, 13:48)
камен бряг

Първият сигнал за интензивна работа по изливане на бетон в резервата беше подаден непосредствено преди изборите през 2013 г.

До края на този месец изпълнителите на незаконния строеж в местността "Яйлата", село Камен бряг, община Каварна трябва сами да го премахнат. Това е крайният срок за доброволно изпълнение, съобразно законодателството и дадените предписания, съобщи Министерството на регионалното развитие.

Бетонната конструкция е издигната върху декар и половина земя в Националния археологически резерват. Собственици на терена и инвеститори на обекта са братята Иван и Илко Павлови, арендатори на земеделски терени от Генерал Тошево.

Те са придобили собствеността върху полуразрушена рибарска хижа на брега в Яйлата, купувайки активите на "АПК - с. Българево", след което са излели бетона с невалидно строително разрешение и без съгласуване с РИОСВ - Добич за изграждане на нова сграда.

Последна проверка на строителния контрол установи, че в момента заповедта за спиране на строителни работи и забрана достъпа до незаконния строеж се спазва.

Заповедта за премахването на съоръжението е потвърдена с окончателно съдебно решение на Върховния административен съд от 2 юли 2015г.

Министерството припомня, че невалидното разрешение за строеж е било издадено от главният архитект на Каварна. Дирекцията за национален строителен контрол е глобила архитекта, двамата извършители на строителството и техническия ръководител.

Сега тече законовият срок, в който извършителите имат право сами да премахнат последиците от незаконната си дейност. Ако това не стане до 31 юли, постройките ще бъдат премахнати принудително.

Първият сигнал за интензивна работа по изливане на бетон в резервата беше подаден непосредствено преди изборите през 2013 г. от художника Владимир Руменов.

Oще: вас  глоба  каварна  камен бряг  незаконен строеж  резерват  санкция  строеж  строителен контрол  съд  яйлата 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани