И ОССЕ призова България да спре изселването на роми | webcafe.bg
newscafe

И ОССЕ призова България да спре изселването на роми

Webcafe.bg
13.07.2015, 16:35 (обновена 13.07.2015, 16:39)
Роми

Снимка: © Gradvelin.com

ОССЕ призова България да спре незабавно изселването на роми и разкритикува политическите лидери на страната

Председателят на комисията за демокрацията, човешките права и хуманитарните въпроси в Парламентарната асамблея на ОССЕ днес призова България да спре незабавно изселването на роми и разкритикува политическите лидери на страната за използване на езика на омразата.

Това се казва в прессъобщение на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ). "Набелязването на ромските общности с надеждата за политически дивиденти е ехо от наистина тъмен период от историята на Европа. Във време, в което европейските политици би трябвало да насърчат разноликостта, която подмладява континента ни, някои политици неуместно решиха да използват разделенията", заяви Изабел Сантуш.

В прессъобщението се посочва насилственото изселване на ромски семейства от домовете им в Гърмен на 29 юни. Текстът отбелязва, че евакуирането е извършено в контекста на поредица антиромски протести в Гърмен и на други места в България, както и в атмосферата на силна антиромска реторика от страна на някои политически партии.

Майкъл Джордж Линк, директорът на Службата за демократични институции и права на човека на ОССЕ, също призова българските власти да вземат мерки срещу междуетническото напрежение и да се спре прогонване на ромските общности.

Преди дни Европейският съд по правата на човека в Страсбург настоя правителството незабавно да спре разрушенията на ромски къщи в Гърмен.

Гетото в Гърмен се състои от 124 постройки. Днес багерите трябваше да съборят 20 от тях. От МРРБ обаче съобщиха, че насроченото разрушаване се отлага временно.

Oще: багери  гърмен  еспч  изабел сантуш  къщи  майкъл джордж линк  организация за сигурност и сътрудничество в европа  оссе  постройки  роми 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

12 deowin | 16.07.201518:47

>ЦИГАНИ,КОИТО СКОРО ЩЕ ВЛАДЕЯТ БЪЛГАРИЯ

Но не ти хрумва да се замислиш какво казва това за "редовните българи", които ти без съмнение представляваш, нали?
Ситуацията е точно като тази тук: http://i.imgur.com/shDmF0L.jpg
Да - ако хора без образование, средства, организация, участие в която и да било от трите власти и прочие наистина успеят да "завладеят" България и да я измъкнат от ръцете на теб и останалите "редовни българи", които ти представляваш, след като дори не са си го поставили за цел, то вие сте ебаси нещастните, безсилни, нефелни некадърници.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.12.2010, 13:30

11 Божидар Гюлмезов | 14.07.201520:17

Като вида такива нагли толерастични писания / приказки от богати неолиберали, които обясняват на една затънала в мизерия страна как трябва да заделят за паразитите в страната си в огромни средства, докато не може да заделя достатъчно за лекарства, пенсии и образование, ми иде единствено да псувам...

Лесно е да си "толерантен" когато си заможен и си купуваш мир от паразитите които не можеш да интегрираш като им плащаш, ама я ни припомнете какво правихте във времената когато всички бяхте в мизерия и бедни като нас? И тогава давахте ли същите пари на паразитите, или ги държахте на каишка и в затворите и / или лудниците? Бесен

И после ни припомнете другари толерасти как е статистиката с имигрантската престъпност от тези мили паразити които отказват да се интегрират в обществата ви, но за сметка на това смело цоцат социални помощи. И също така още колко време ще може да продължи това цоцане преди да фалирате и вие?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 09.03.2014, 15:47

10 Алилуйщина | 14.07.201513:44

Pepe,коментар-2
Поздравления,добре казано!ДА!
Само една „малка“подробност.В горе публикуваната новина „случайно“ липсва едно нещичко,ето тук:
„Преди дни Европейският съд по правата на човека в Страсбург настоя правителството незабавно да спре разрушенията на ромски къщи в Гърмен“

Следва липсващото… „Искането за привременни мерки беше отправено до съда от адвокат Даниела Михайлова, ръководител на правната програма на „Инициатива за равни възможности”, със съдействието на шефа на БХК Красимир Кънев и адвокат Александър Кашъмов“

-НПО „Инициатива за равни възможности”-Финансиран е от Програмата за управление и човешки права на Институт “Отворено общество” – Будапеща, първоначално за периода 2006 – 2007 г., след което продължен за следващите години и съфинансиран в рамките на грант за институционална подкрепа от програмата „Ромски инициативи” на Институт „Отворено общество” - Будапеща.

-НПО „БХК“- НАСТОЯЩИ ДОНОРИ:Институт "Отворено общество" - Будапеща, Ню Йорк…

Т.е. пак и отново за „благоустройството“ на тая УЖ „наша“ мила родина,опираме до кой?„Отворено общество“,а тук вече става интересно.
Дали все още,стоиш зад добре написаният СИ коментар?

Усмивка
   

оценка

+6 -1

Регистриран на: 25.04.2014, 23:55

9 Dox | 14.07.201508:21

М заащо тааква лоши работи прави бее батеей? М заащо гвори даа изселваа бей? М виж как аз вече см нтеегриран бее батей Конспи бе, вж бее бате Пепе. Заащо ши изселва беей? Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 19.05.2014, 02:00

8 puebloto | 14.07.201502:39

Бесен ДО ПЕПЕ .......ИЛИ КАКВОТО ТАМ Е..........
ПОВЯРВАЙ МИ ,КОПЕЛЕ,ПОСЛЕДНОТО НЕЩО,ЗАРАДИ КОЕТО БЪЛГАРИЯ Е СТАНАЛА ЧЛЕН НА ЕС , СА ПРАВАТА НА МАНГАЛИТЕ@!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! АКО ИЗОБЩО ИМА ТАКИВА- НЕЗАБАВНО НАПУСКАМЕ ТОЗИ СЪЮЗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 19.05.2014, 02:00

7 puebloto | 14.07.201502:38

Бесен ДО ПЕПЕ .......ИЛИ КАКВОТО ТАМ Е..........
ПОВЯРВАЙ МИ ,КОПЕЛЕ,ПОСЛЕДНОТО НЕЩО,ЗАРАДИ КОЕТО БЪЛГАРИЯ Е СТАНАЛА ЧЛЕН НА ЕС , СА ПРАВАТА НА МАНГАЛИТЕ@!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! АКО ИЗОБЩО ИМА ТАКИВА- НЕЗАБАВНО НАПУСКАМЕ ТОЗИ СЪЮЗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 19.05.2014, 02:00

6 puebloto | 14.07.201502:31

Бесен кви роми бе?>>>>>>>>>>>>> говорим за гнусни цигани! какво ви става?????????????? роми? хелоу.... събудете се! ЦИГАНИ,КОИТО СКОРО ЩЕ ВЛАДЕЯТ БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 23.05.2013, 01:45

5 Conspirator | 14.07.201502:24

Много добра аналогия,пепе!
Една лека и бърза поправка в законите,която да дефинира що е то жилище и има ли почва в България може да пререже всякакъв род спекулации.
Жилище/по смисъла на закона/може да се НАРЕЧЕ,САМО И ЕДИНСТВЕНО,такова,което е построено върху ЗАКОННО придобита земя,чрез покупка,онаследяване и пр.при изрично ЗАПЛАЩАНЕ на ДЪРЖАВНИТЕ ТАКСИ и въвеждане в законно владение.
Всичко останало- бараки,баракундели,коптори,чаволи и пр.''строителни''импровизации-срок на живот три месеца.
Когато/най-накрая/някой от властта се сети да дефинира кратко,ясно и лаконично-що е това жилище и го впише по категоричен и императивен начин в българските закони от Европейския съд ще престанат да ни вземат за канарчета.
Поздрав,пепе!
   

оценка

+5 -0

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

4 dedo adji | 14.07.201502:06

Пепе, и аз съм си мислил в подражание на Христа "Прости им, Господи, те не знаят що вършат". Да ама не. Много добре знаят, а които не знаят бързо научават. И ги качват безцеремонно на самолета, че и им плащат, само да се махнат. Ама от криворазбрана толерантност не се сещат да им направят снимки в профил и анфас и да им сне;ат отпечатъци от пръстите, та да не им се натресат пак след два месеца. Все пак, да не ги съдим много строго. Те си имат големи проблеми с негри, араби, турци, албанци, пакистанци и всякаква друга пасмина, която от алчност за евтина работна ръка са пуснали вътре. И която и след три поколения отказва да се интегрира, и иска и получава специални привилегии. Дразнещото е, че вместо да си гледат собствения осран задник, те с менторски тон поучават. Ама затова са криви и нашите политици, които не смеят да им кажат "Я се вижте, бе. Присмял се хърбел на щърбел."
   

оценка

+7 -0

Регистриран на: 13.10.2011, 07:32

3 pepe | 14.07.201500:44

Това, което Сантуш вероятно не знае, е че ромите в голямата си част не искат да се превърнат в част от българското общество, защото да се интегрираш означава до голяма степен да приемеш светогледа и поведението, поне в обществото, на този, с когото се интегрираш. А може би на Сантуш някой трябва даи обясни някой основни положения, свързани със самото понятие "интеграция", например това, че интеграцията изисква работа по интегрирането преди всичко от страна на този, който се интегрира. Защото в случай, че Сантуш не приема това, могат да и се зададат някой от следните въпроси - защо например България, зада стане член на ЕС се налага да приеме да спазва правилата и принципите /"кода на поведение"/ на държавите от ЕС, наместо ЕС да я приеме такава, каквато си е /била преди това/ в името на разнообразието, разноликостта и "подмладяването на континента" Усмивка, или защо например ЕС изисква от Гърция да работи по отношение на финансовата си дисциплина, наместо да приеме вечно да и плаща сметките в името на споменатите прекрасни принципи. Интересни въпроси, нали? Какво ще каже Сантуш да предложи на кредиторите на Гърция да спазят прекрасните и принципи засягащи разнообразието? Усмивка

Също, на Сантуш някой трябва да и обясни, че политиците не насаждат омраза, напротив, /поне в това отношение/ те правят точно това, която тя иска от тях - правят необходимото зада се намали напрежението - като ги изселватот местата, където не са желани и където присъствието им поражда напрежение. Или тя предлага да не ги изселват и да оставят напрежението да расте?
   

оценка

+7 -0