До 11 октомври се подават заявления за секции в чужбина | webcafe.bg
newscafe

До 11 октомври се подават заявления за секции в чужбина

Webcafe
30.09.2016, 08:05 (обновена 30.09.2016, 08:10)
Избори

Заявления за откриване на секции в чужбина ще се приемат до 11 октомври в ЦИК.

Заявления за откриване на секции в чужбина ще се приемат до 11 октомври в ЦИК. До момента са подадени 8600 молби, предимно от Великобритания, САЩ, Германия, Холандия, Франция и Швейцария.

Заявления за откриване на секции в чужбина се приемат освен по електронен път на сайта на ЦИК, така и чрез дипломатическите и консулски служби. На основата на тази информация ще бъдат създавани и секциите и извън местата, където има дипломатическо и консулско представителство или повече от една секция и консулските представителства, където това е възможно.

Крайният срок за регистриране на кандидат-президентите е 4 октомври в 17 часа. До момента за участие в президентския вот са подадени 9 листи.

Регистрираните за участие в информационно-разяснителната кампания за референдума са 9 партии, 3 коалиции, 22 инициативни комитета. 9 са подадените кандидатски листи до момента за участие в президентския вот.

 

Oще: гласуване в чужбина  избори  президентски избори  секции в чужбина  цик 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.