Без пръстови отпечатъци в болниците | webcafe.bg
newscafe

Без пръстови отпечатъци в болниците

Webcafe
10.02.2017, 14:59 (обновена 10.02.2017, 15:02)
болница, варна, света марина

Пръстовият отпечатък в болниците отпада. Това решиха всички участници в срещата с Министерство на здравеопазването, която се проведе днес при здравния министър Илко Семерджиев.

Пръстовият отпечатък в болниците отпада. Това решиха всички участници в срещата с Министерство на здравеопазването, която се проведе днес при здравния министър Илко Семерджиев.

Очаква се по случая да се произнесе и Върховния административен съд.

Според здравния министър въвеждането на пръстовия отпечатък не е икономически оправдано и то трябва да бъде заменено с електронна здравна карта.

Мнението на министър Семерджиев е, че въвеждането на пръстовата идентификация не е икономически оправдано и тя трябва да бъде заменена с електронна здравна карта.

След това решение ще се търси начин за отпадането на пръстовия отпечатък в болниците. Според управителя на здравната каса Глинка Комитов, "икономическият ефект от въвеждането на пръстовия идентификатор от 1 ноември миналата година е нулев".

Пръстовият отпечатък в болниците беше въведен задължително за всички лечебни заведения от 1 ноември 2016 година по идея на бившия здравен министър Петър Москов.

Тричленен състав на ВАС обяви разпоредбата на Москов за нищожна, но петчленен състав я възстанови в началото на този месец до окончателно произнасяне по казуса - на 16 март.

Всички участници в срещата в МЗ отчитат, че няма икономическа полза от въвеждането на идентификатора. Според пациентските организации Министерският съвет може веднага да отмени наредбата, регламентираща въвеждането на идентификатора.

Oще: вас  вас и пръстов отпечатък  глинка комитов  електронна здравна карта  илко семерджиев  петър москов  пръстов отпечатък в болниците 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани