Очната ставка на Янева и Ченалова се провали | webcafe.bg
newscafe

Очната ставка на Янева и Ченалова се провали

Webcafe.bg
07.12.2015, 10:06 (обновена 07.12.2015, 11:51)
Владимира Янева

Владимира Янева твърди, че не си спомня записаните разговори да са се състояли

Бившият председател на Софийския градски съд Владимира Янева отказа да се яви пред Етичната комисия на ВСС заради записите на разговори между тях.

Янева беше поканена за общо изслушване с Ченалова с решение на съдебните кадровици от 1 декември. Нейният адвокат Антон Станков депозира писмени отговори на предварително зададени въпроси за мъжките гласове от записите, изтекли в "Бивол", съобщава "Правен свят".

За разлика от Янева Румяна Ченалова се яви на изслушването, което тече в момента.

Освен тях бяха поканени още четири лица: адв. Христов, адв. Иван Тодоров, адв. Момчил Мондешки и адв. Теодора Дренска, някои от които участват лично или имената им се споменават в записите.

Ще бъдат изслушани и още трима членове на ВСС - Ясен Тодоров (председател на Етичната комисия), Димитър Узунов и Милка Итова. Владимира Янева ги споменава поименно като доверени лица на политически интереси във ВСС.

Ченалова и Янева вече се явиха веднъж пред комисията, но по отделно. Уволнената съдийка потвърди, че подобни разговори са се състояли, но Янева твърди, че не си ги спомня.

„Аз много мислех дали трябва да се явя, не за друго, а защото тази процедура - очна ставка, се извършва, когато има противоречиви твърдения по определени факти. Аз казвам, че Владимира Янева ми е разказвала тези неща, а тя казва, че не си спомня. Очна ставка би била резонна, ако тя казва, че не ми ги е казвала. От друга гледна точка, считам, че трябва да се явя, за да покажа, че стоя зад твърденията си, не се отказвам от тях и съм готова да ги заявя и пред Владимира Янева. Това е моето крайно решение", каза в края на миналата седмица Ченалова, цитирана от Дарик.

Според нея разследването по случая ще бъде провалено, тъй като само тя щяла да твърди, че записите са истина.

„Понеже аз единствена ще твърдя, че това е така, може да ми повдигнат обвинение за набедяване, защото ще го твърдя пред орган на досъдебното производство. Никой няма интерес от тези хора да се разкрият фактите. Виждате какво казаха - че няма такова нещо, че това са измислици", каза Ченалова.

Oще: бишвият председател на сгс  висш съдебен съвет  владимира янева  всс  двете каки  етична комисия към всс  записи  румяна ченалова  софийски градски съд  съд  съдебна система  уволнен съдия 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани