Ръководството на СГС порица съдиите бунтари | webcafe.bg
newscafe

Ръководството на СГС порица съдиите бунтари

Webcafe.bg
23.12.2014, 11:27 (обновена 23.12.2014, 11:30)
съдебна палата

Снимка: © В.Е.

Изпращането на писма влияело зле на климата в съдебния колектив

Ръководството на Софийски градски съд излезе с позиция по повод писмото на 24 съдии до ВСС с искания за оставките на председателя на СГС съдия Владимира Янева и две от заместничките й. Писмото беше разпространено с копие до Народното събрание и до представителството на ЕК в България.
В позицията си ръководството на съда посочва, че са приключили и двете проверки на ВСС, като първата, свързана с компютърното разпределение на делата, не са открити нарушения, а дадените препоръки вече са изпълнени.

По втората проверка и след изслушване на ръководството на СГС на 17 декември отново бяха дадени препоръки, които в момента се изпълняват, се отбелязва в позицията.

Недоумение буди второто писмо, подписано от 24 съдии от СГС, което цели образуване на нова проверка на ръководството на съда, преди да са изтекли сроковете на дадените указания, посочват от ръководството на СГС.

Председателят и неговите заместници винаги са се стремели да осъществяват диалог със съдиите и съдебните служители, работещи в СГС за разрешаване на възникналите проблеми в интерес на всички колеги, пише още в позицията.

В Софийски градски съд работят 550 съдии и съдебни служители и изпращането на писма и тиражирането на подписки чрез медиите влияе изключително зле не само на климата в колектива, а и на обществения образ на институцията като цяло.

Oще: висш съдебен съвет  владимира янева  всс  магистрати  сгс  съд  съдебна система  съдии 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани