Корнелия Нинова: Няма да подавам оставка, докато се изморя | webcafe.bg
newscafe

Корнелия Нинова: Няма да подавам оставка, докато се изморя

Webcafe
15.10.2017, 11:05 (обновена 15.10.2017, 11:09)
корнелия нинова

Снимка: © Webcafe.bg

"На пленума имаше няколко групи, като една от тях отдавна се обявява за сътрудничество с ГЕРБ, чуха се упреци защо нямаме договорки с ГЕРБ за квоти за държавни дружества и регулатори като КФН, да има и участие на БСП" - това каза лидерът на левицата Корнелия Нинова в "Неделя 150" във връзка със заседанието на Националния съвет, на което предложенията й минаха на косъм.

По думите й "това е големият въпрос - ние събираме ли се с ГЕРБ или го считаме за вредно, както мисли другата група".

Нинова призна, че на заседанието е имало упреци спрямо нея, "че аз не съм най-умната, но това е въпрос на слух, какво ти говори народът, хората мислят, че всички политици са маскари".

Тя разказа, че според въпросният опозиционен фланг в БСП "корупцията е явление само в десните партии, няма лява корупция, докато другата част от пленума счита, че корупция има навсякъде".

В БСП съществува спор и за конгреса, "ние алтернатива ли сме на управлението, какво ще предложим за европредседателството, можем ли да предложим алтернативен бюджет" - каза лидерът

"Другата група в партията казва, че не иска конгрес за политики, а конгрес , който да се занимава с устава и да върне старите положения. Бяха променени изискванията за депутатите, да не могат да са в парламента повече от 12 години, и за начина на избиране на председателя - отново на конгрес, а не на пленум" - обяснява лидерът.

На исканията за оставка Корнелия Нинова заяви "ще остана и ще се боря за тези принципи, докато се изморя, тоест докато българските социалисти имат нужда от мен, няма да се изморя, но не защото част от елита на социалистите с ГЕРБ искат определени неща".

Oще: бсп  заседание на националния съвет на бсп  корнелия нинова  неделя 150  оставка на корнелия нинова  пленум на бсп 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани