Парламентът ратифицира Споразумението срещу климатичните промени | webcafe.bg
newscafe

Парламентът ратифицира Споразумението срещу климатичните промени

Webcafe, БГНЕС
22.10.2016, 10:35 (обновена 22.10.2016, 10:44)
Народно събрание

Снимка: © dbpedia.org

Споразумението влиза в сила от 4 ноември

Народното събрание ратифицира в петък Споразумението срещу климатичните промени. По този начин България изпълни своята част по решението, взето на 30-и септември на извънредно заседание на Съвета по околна среда в Брюксел, според което ЕС трябва д извърши възжможно най-бърза ратификация на документа.

До историческото решение ЕС да ратифицира Споразумението от Париж към Рамковата конвенция на Обединените нации по изменение на климата се стигна след дълги и сложни преговори. Изпълнението на документа от Париж цели да се доведе до избягване на опасните климатични промени, като се ограничи повишението на средната глобална температура - под 2 градуса по Целзий спрямо прединдустриалните нива.

На 4 ноември тази година Споразумението за климата влиза в сила в ЕС, броени дни преди в Маракеш, Мароко, да започне конференцията на ООН по изменението на климата (СОР22).

Историческият документ от Париж създава рамка за борба с изменението на климата в световен мащаб след 2020 година, а ЕС и държавите членки са сред най-амбициозните в борбата с климатичните промени.В контекста на Споразумението те поеха обвързваща цел за намаляване на емисиите на парникови газове с най-малко 40% до 2030-та в сравнение с нивото им през 1990 година.

Oще: брюксел  глобално затопляне  европа  емисии  климат  народно събрание  нс  оон  париж  парламент  споразумението срещу климатичните промени  франция 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.