Емилия Масларова става професор | webcafe.bg
newscafe

Емилия Масларова става професор

Webcafe.bg, по БНP
25.04.2015, 18:25 (обновена 25.04.2015, 18:39)
Емилия Масларова в съда - 19.9

Снимка: © Webcafe.bg

Бившият социален министър от тройната коалиция Емилия Масларова е на път на стане професор в Тракийския университет в Стара Загора. В момента тя е с научна титла „доцент" и е щатен преподавател в катедра "Социални дейности" на медицинския факултет в Тракийския университет от 2010 година.

На 28 април е насрочена процедурата за заемането на академичната длъжност "професор" от Емилия Масларова.

От 2010-а година, когато влезе в сила Законът за развитието на академичния състав в България, в Тракийския университет доценти са станали 61 преподаватели, а професори - 49, съобщи за БНР Иван Въшин, изпълняващ длъжността ректор на университета. Тракийският университет се нарежда на 30-то място в тази класация на университетите и висшите училища в България.

Професор Въшин заяви, че не знае дали тя покрива необходимия хорариум от 240 часа годишно, 45 от които по норматив трябва да са лекции.

Според него обаче би трябвало ръководство на Тракийският университет се обяви за промяна на действащия Закон за развитието на академичния състав, който позволява на всеки ВУЗ да присъжда научни степени и академични длъжности и за създаването на национален електронен регистър за тях.

Срещу бившия социален министър от кабинета на тройната коалиция се води дело от пет години, по което Масларова е обвиняема за престъпление по служба и длъжностно присвояване в особено големи размери.

Според обвинителния акт тя, заедно с бизнесмена Венцислав Драганов и други служебни лица, са присвоили около 11 млн. лева от ремонта на сградата на социалното министерство в Стара Загора.

Oще: висше образование  емилия масларова  емилия масларова става професор  корупция  стара загора  тракийски университет 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани