САС намали доживотната присъда на Чеци | webcafe.bg
newscafe

САС намали доживотната присъда на Чеци

Webcafe.bg, 24 часа
30.07.2015, 13:12 (обновена 30.07.2015, 13:14)
Николай Русинов - Чеци, подсъдим за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина

Извършеното от Чеци престъпление не се явява изключително тежко и няма причина да се наложи най-тежкото наказание

Софийският апелативен съд (САС) намали доживотната присъда на Николай Русинов-Чеци на 19 години. Според магистратите не е убил Яна Кръстева в Борисовата градина с особена жестокост, а само по особено мъчителен за жертвата начин.

Именно заради това втората инстанция намира, че извършеното от Чеци престъпление не се явява изключително тежко и няма причина да се наложи най-тежкото наказание.

Според САС Софийският градски съд (СГС) е постановил доживотен затвор за подсъдимия без да е посочил доводи и аргументи за "изключителната тежест" на извършеното от Русинов убийство.

"Наказанието се налага с цел да въздейства за поправяне и превъзпитание, а не с цел мъст. В крайна сметка това не следва да е разплата и отмъщение за стореното от от подсъдимия", пише в мотивите на съда.
САС променя и първоначалния режим, при който Чеци ще изтърпи наказанието от специален на строг. Наказанието не е окончателно, подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд.

28-годишната Яна беше убита на 10 юли 2011 г., а тялото й бе открито на следващия ден в Борисовата градина. Чеци пък бе задържан на летището в края на 2012 г., прибирайки се от Турция.

Съдебно-медицинските експертизи доказват, че Николай е бил последният човек, с когото Яна е правила секс, а дрехите й са разкъсани от него. Кръстева е имала два телефона. Единият, от които е изключен, с изхвърлена карта и батерия, като следите по апарата са от Чеци.

Oще: борисова градина  борисовата градина  дело  николай русинов  присъда  сас  сгс  съд  убийство  чеци  яна кръстева 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани