ВАС потвърди 125 000 лв. санкция за "Топлофикация София" | webcafe.bg
newscafe

ВАС потвърди 125 000 лв. санкция за "Топлофикация София"

Webcafe.bg
19.05.2015, 16:29 (обновена 19.05.2015, 17:09)
топлофикация

Снимка: © Sofia Photo Agency

В писма до потребителите, в които предлага услугите си, "Топлофикация София" ЕАД не ги информира, че е необходимо да сменят уредите си

Върховният административен съд потвърди санкция в размер от 125 220 лв. на "Топлофикация София" ЕАД за извършено нарушение на Закона за защита на конкуренцията. То се изразява в злоупотреба с господстващо положение на пазара на дялово разпределение на топлинна енергия между потребители в сграда етажна собственост, съобщи Комисията за защита на конкуренцията.

Столичното парно е забавило навлизането на нов конкурент на пазара на предоставяне на услугата дялово разпределение на топлинна енергия. В продължение на 3 месеца (от декември 2011 г. до март 2012 г.) топлопреносното предприятие е отказало да сключи договор с "ПМУ Инженеринг" ООД за извършване на услугата, като междувременно е предприело действия за привличане на клиентите на своя конкурент.

В писма до потребителите, в които предлага услугите си, "Топлофикация София" ЕАД не ги информира, че е необходимо да сменят уредите си "Минол Местехник", които единствено "ПМУ Инженеринг" ООД може да отчита, с нови - "Сименс" или "Сенсус", в случай на избора на общинската фирма за топлинен счетоводител.

Oще: вас  глоба  дело  кзк  конкуренция  парно  санкция  съд  топлофикация 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани