В гимназиите ще се влиза и с нула точки | webcafe.bg
newscafe

В гимназиите ще се влиза и с нула точки

Webcafe
14.07.2016, 14:21 (обновена 14.07.2016, 14:30)
училище - 1

Снимка: © Олга Желева

„В гимназиите ще може да се кандидатства и с нула точки" - заяви зам. министърът на образованието Диян Стаматов. „Ако един ученик има нула точки, или ако ученик по здравословни причини не се е явил на изпита, защото има и такива, тогава базата за продължаване на неговото образование ще бъдат оценките от края на удостоверението за седми клас. Това означава, че неговият резултат ще бъде далеч по-нисък от тези ученици, които имат 100 точки" - уточни той.

По този начин кандидатите с нула точки ще бъдат приети в училищата в края на класацията.

Зам. министърът на образованието заяви още, че „вече няма да има прием след осми клас, затова всички ученици след седми трябва да бъдат приети някъде".

Предвижда се също изпитите след седми клас да бъдат през юни, а не през май, както досега.

Относно петминутните междучасия, Стаматов заяви, че в София, Пловдив и Варна има такава практика. Според него, те наистина не са ползотворни, но се налагат, когато учениците са на две смени.

Продължителността на междучасията се определя по преценка на училището и може да бъде до 30 минути.

 

Oще: диян стаматов  кандидастване след седми клас  кандидатсване с нула точки  петминутно междучасие  прием след осми клас  прием след седми клас  училище 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани