Малина Крумова: Няма риск от спиране на европрограми | webcafe.bg
newscafe

Малина Крумова: Няма риск от спиране на европрограми

Webcafe
27.02.2017, 11:26 (обновена 27.02.2017, 15:24)
малина крумова, министър на еврофондовете

Не сме идентифицирали рискове за спиране на нито една европейска програма" - заями Малина Крумова, вицепремиер с ресор "Еврофондове". По отношение на Оперативната програма за наука и образование има техническа ситуация, която предстои да бъде отстранена - каза тя.

"Не сме идентифицирали рискове за спиране на нито една европейска програма" - заями Малина Крумова, вицепремиер с ресор "Еврофондове". По отношение на Оперативната програма за наука и образование има техническа ситуация, която предстои да бъде отстранена - каза тя.

Във връзка с предизборната кампания Крумова напомни на политиците, че еврофондовете не са дъвка, а въпрос на национални приоритети.

По повод критиките, че в процеса на т.нар. "ромско включване" са вложени много средства, но резултатите не са задоволителни, Крумова напомни, че интеграцията е двустранен процес и наред с това успешната интеграция се осъществява основно на местно ниво, там, където са реалните нужди на хората и където въпросът за общността става индивидуализиран.

Защото ключовото по отношение на интеграцията е, че трябва да се насочат усилия към интеграцията и към достъпа на всеки един от нас и на всяка маргинализирана личност, в реално участие в обществения живот - било чрез здравеопазване, образование или социално подпомагане.

Според нея в България и Румъния европейските фондове са податливи на по-малко рискове от корупция. Те са свързани с много повече контрол и много повече усилия от страна на различни контролни органи и институции да бъда гарантирано, че няма рискове от измама и че няма неправомерно разходване на тези средства.

 

Oще: еврофондове  малина крумова  оперативна програма за наука и образование  политици плюс еврофондове  ромско включване 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.