Румяна Ченалова е заплашена от дисциплинарно производство | webcafe.bg
newscafe

Румяна Ченалова е заплашена от дисциплинарно производство

Webcafe.bg
17.12.2014, 13:26 (обновена 17.12.2014, 13:43)
Румяна Ченалова

Снимка: © bTV

Има и данни за евентуални извършени престъпления от страна на Ченалова

Петима от членовете на Висшия съдебен съвет са предложили образуването на дисциплинарно производство срещу съдия Румяна Ченалова от Софийски градски съд, срещу която надигна глас френският посланик Ксавие Лапер дьо Кабан.

Причината за дисциплинарното производство са констатирани при проверката на Инспектората към ВСС забавени от Ченалова дела и нарушения по конкретно дело. То обаче не е свързано с казуса „Белведере груп".

„Правен свят" разполага и с информация, че специализираното звено за разследване на магистрати към СГС е открило и данни за евентуални извършени престъпления от Ченалова.

Председателят на Етичната комисия на съвета Ясен Тодоров заяви, че проверката по случая с двете дъщерни дружества на френската компания "Белведере груп" все още не е приключила. Комисията очаква документи от прокуратурата и Министерството на правосъдието.

ВСС изслушва и ръководството на Софийския градски съд за проблемите със случайното разпределение на делата, както и за Ченалова.

От прокуратурата се очакват данни за резултатите от проверката по сигнала на Ченалова и по сигнала на синдика Панайот Велков срещу управителите на дъщерните дружества "Белведере". А от Министерство на правосъдието се очакват и резултати за проверката на дейността на синдика.

Едва след това Етичната комисия на съвета ще излезе със съответното становище.

Oще: белведере  висш съдебен съвет  всс  дисциплинарно производство  магистрати  румяна ченалова  съд  съдии  съдия  ченалова 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани