Лиляна Павлова откри новото дясно платно на АМ "Марица" | webcafe.bg
newscafe

Лиляна Павлова откри новото дясно платно на АМ "Марица"

Webcafe.bg
07.06.2015, 12:40 (обновена 07.06.2015, 16:35)

1 от 2 снимки Назад Напред

лиляна павлова

Снимка: © facebook.com/boyko.borissov

Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова откри новата отсечка с дължина 8,6 км между Свиленград и Капитан Андреево. На откриването присъства и шефът на АПИ инж. Лазар Лазаров. По време на откриването на новия уастък беше отслужен водосвет за здраве от отец Константин

Днес официално беше открито новото дясно платно на АМ "Марица" между Свиленград и Капитан Андреево.

С тази нова 8,6-километрова отсечка готовият магистрален път вече е 80 км.

Отсечката от границата до вътрешността на страната струва 35 млн. лева и е изградена със средства от републиканския бюджет.

Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова каза по време на откриването на новата отсечка, че на България са й били необходими 35 години, за да се построят 35 км магистрален път към вътрешността на страната.

"Надявам се това да е краят и на прехода, който олицетворява това строителство", каза Павлова при въвеждането в експлоатация на новата пътна отсечка, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Според Павлова са монтирани еластични мантинели и са спазени всички изисквания за безопасност в новия участък.

Отсечката включва 6 селскостопански подлеза, 2 надлеза и мост над река Канаклийска, както и надлез за безконфликтно пресичане на автомагистралата с пътя Свиленград - Пъстрогор при километър 102+550. При км 103+832 съоръжението се пресича безконфликтно с пътя Свиленград - Левка.

С въвеждането в експлоатация на новото платно по изцяло завършена магистрала вече се пътува от Димитровград до ГКПП "Капитан Андреево". Общата дължина на АМ "Марица" от връзката с АМ „Тракия" до ГКПП "Капитан Андреево" е около 117 км.

Последният участък от магистрала "Марица" - отсечката от Димитровград до връзката с магистрала "Тракия" - Лот 1 ще е готов до 1-ви октомври, увери министър Павлова.

АМ "Марица" е по протежението на Транс-европейската транспортна мрежа и ще свързва АМ "Тракия" при пътен възел "Оризово" с Капитан Андреево на българо-турската граница. Тя е част от европейския транспортен коридор №IV и от Трансевропейската автомагистрала "Север-Юг".

Изпълнител на обекта е "ПСТ Груп" ЕАД /"Пътни строежи", Пловдив и "ПСТ Холдинг" ЕАД.

Строителният надзор е осъществен от "Пътинвестинженеринг" ЕООД, а авторският надзор е от "Пътпроект" ЕООД.

По време на откриването на новия уастък беше отслужен водосвет за здраве от отец Константин.

Oще: автомагистрала  ам марица  изпълнител  капитан андреево  лиляна павлова  магистрала  марица  пловдив  подизпълнител  пст груп еад  пст холдинг  пътни строежи  пътно платно  свиленград  строеж  тракия 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани