20 000 лева за културни и екопроекти от Мото Пфое | webcafe.bg
newscafe

20 000 лева за културни и екопроекти от Мото Пфое

Webcafe.bg
18.11.2014, 15:30 (обновена 03.12.2014, 20:53)

1 от 3 снимки Назад Напред

орли

Снимка: © Moto Phoe

„Задругата на орела”

Проектът на Българското дружество за защита на птиците работи в две основни направления: развитие на групите на пазителите чрез въвличането им в преки природозащитни дейности и повишаване на обществената подкрепа за Царския орел чрез насърчаване на устойчив местен поминък, проучване храната на вида, развитие на еко туризма.

20 000 лева ще бъдат раздадени на проекти, свързани с опазването на културното и природното наследство на България. Основна цел на конкурса е да намери и подкрепя проекти, които се грижат за околната среда и съхраняване на природните ресурси, за културната съкровищница и националната памет. Програмата целенасочено поощрява също детско и младежко участие, като насърчава социалната ангажираност на младежите отново в двете важни направления - екология и култура.

Ще бъде отличен един национален победител и ще се присъдят до две поощрителни награди. Крайният срок за участие е 29 ноември.

Важно условие е кандидатстващите разработки да са в процес на реализация към момента на подаване на документите. Проекти, чиито автори са деца и младежи на възраст до 18 години, участват под ръководството на пълнолетни лица.

Журито ще бъде оценявано от жури с председател д-р Петър Янков от Българското дружество за защита на птиците, а членове са представители на министерствата на околната среда и водите, културата, науката и образованието. Наблюдател при журирането е организацията WWF България.

Кандидатстването в Дарителската програма е изключително лесно - попълнен кратък формуляр с целево описание на проекта, заедно с приложени илюстративни материали се изпращат до координационния център в София. Регламентът и формулярът за участие са публикувани на www.motopfohe.bg.

Това е 18 по ред издание на конкурса на Мото Пфое. През изминалата година са наградени три проекта - „Задругата на орела", „ЕлПасо - хипотерапия с децата от с. Доганово - създаване на био градина и книга на билките в ранчото" и „Градината на символизма".

Oще: екология  конкурс  култура  мото пфое  околна среда  проекти 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 01.10.2014, 13:53

1 Risperidone | 18.11.201423:45

по-изявени к.олежки от някои тук едва ли има. Без пари направо Усмивка
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани