ЕК одобри 2,4 млрд. евро за България по програмата за селските райони | webcafe.bg
newscafe

ЕК одобри 2,4 млрд. евро за програмата за селските райони

Webcafe.bg
26.05.2015, 15:56 (обновена 26.05.2015, 17:15)
земеделие

Снимка: © Getty Images

Одобрената програма за България е в размер на 2,4 млрд. евро

Европейската комисия одобри 24 нови програми за развитие на селските райони, насочени към подобряване на конкурентоспособността на селскостопанския сектор в ЕС, опазване на селските райони и климата и укрепване на икономическата и социалната структура на селските общности в периода до 2020 г.

Одобрената програма за България е в размер на 2,4 млрд. евро. Новината зарадва и премиера Бойко Борисов.

Радвам се, че Еврокомисията одобри българската програма за развитие на селските райони. България ще получи финансиране на стойност 2,3 млрд. евро. Най-големи притеснения имах за тази програма.

Posted by Boyko Borissov on Tuesday, May 26, 2015


"Чрез тези пари земеделците ще могат да развият своя бизнес, да постигат по-добри резултати за себе си и да създадат повече работни места в селското стопанство. Специално внимание обръщаме на финансирането на малките производители, както и на младите фермери", коментира еврокомисарят Кристалина Георгиева.

Очаква се новите 24 програми да създадат над 40 000 работни места в Европа и близо 700 000 места за обучение с цел да се поощрят иновациите, трансфера на знания, използването на по-устойчиви селскостопански практики, както и по-стабилни предприятия в селските райони.

 

Осигуреното финансиране е общо в размер на 27 милиарда евро от бюджета на ЕС, както и допълнителни публични средства на национално/регионално равнище и/или от частни фондове.

 

Oще: европейска комисия  европрограма  земеделие  кристалина георгиева  прср  селски райони  финансиране 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-четени в webcafe.bg

Цветан Цветанов в народна носия с калпак
Оня, дето не го трият
"Булгар! Булгар!"
Наргиле
Общество
Убиец на 15

Най-коментирани