Шефът на Петко Сертов изключи битовата версия | webcafe.bg
newscafe

Шефът на Петко Сертов изключи битовата версия

Webcafe.bg
11.12.2014, 09:05 (обновена 11.12.2014, 09:29)
бюлетин за издирване на петко сертов

Снимка: © Interpol.int

Петко Сертов се издирва в Интерпол

Ангел Божилов, работодателят на Петко Сертов, изключи версията, че изчезването му е битов инцидент. Бившият шеф на ДАНС е консултант на граждански договор от април 2013 г. в компанията „Обединени енергийни търговски", където е работил по план за преструктуриране на енергетиката в България.

Серто връзката между липсата на първия шеф на ДАНС и спирането на „Южен поток" е спекулация.

Той увери, че в е посетил офиса на фирмата в петък преди да изчезне. „Той е разговарял с негов колега. Поведението му е било в рамките на нормалното. Колегите не са забелязали извънредно поведение, дори е казал, че има друга среща след това. Това се е случило между 9 и 11 часа", разказа Божилов пред Нова телевизия.

Според негофирмата оказва пълно съдействие на МВР и разследването на случая. Божилов разказва, че Сертов не е споменавал да има отправени заплахи за живота му, като също призова да спрат спекулациите със състоянието и мотивите му, за което призова и съпругата на юриста Емилия Сертова.

„Той беше изключително балансиран човек, спокоен, професионалист, който добре контролираше поведението си. Възможно е, ако е имал проблеми в личен план или нещо, което не е свързано с работата при нас, ние да не сме усетили", добави Божилов, според когото двамата не са близки.

Според него Сертов не страда от депресия, след като през миналата година бе уволнен от БОРКОР, тъй като е получавал около 3000 лева на месец „Надявам се този тревожен случай да приключи с позитивна развръзка", допълни той.

В студиото енергийният експерт Стефан Гамизов обясни, че Сертов може би е принуден да напусне страната или да „направи нещо много лошо". В службите той е известен като човек с топла връзка с Франция, което не се харесвало на руското лоби.

Междувременно главният секретар на МВР Светлозар Лазаров разясни пред bTV, че няма данни Сертов да е напуснал страната, но няма и напредък по издирването му. Работи се по всички версии, включително пътен инцидент на изолирано място.

„Наясно сме какво е работил Сертов, какви доходи е получавал, семейството е било финансово осигурено. Не виждаме досега нещо необичайно. Разследват се здравословното състояние, потърсени са всички лечебни заведения, но не беше открит там", посочи още Лазаров.

Oще: ангел божилов  битова версия  данс  изчезване  мвр  петко сертов  разследване 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.