78 партии и 3 коалиции са се регистрирали за изборите | webcafe.bg
newscafe

78 партии и 3 коалиции са се регистрирали за изборите

Webcafe.bg
10.09.2015, 16:42 (обновена 10.09.2015, 16:44)
цик

Снимка: © webcafe.bg

До 14 септември е срокът за регистрация на инициативните комитети, които ще издигат независими кандидати за кмет или общински съветник

78 партии и 3 коалиции са се регистрирали в Централната избирателна комисия за предстоящите местни избори.

На общо три парии е отказана регистрация, тъй като не отговарят на изискванията. Това са Българска комунистическа партия, ПП ''Християн Социален Съюз'' и Християнреформистка партия.

ЦИК определи и 307 места в общо 47 държави, в които ще се проведе референдумът в чужбина.

Най-много заявления са подадени от САЩ - общо 107. Техническият вид на бюлетината предстои да бъде обсъден в комисията, но от там напомниха, че срокът за това е 30 дни преди изборите.

До 14 септември е срокът за регистрация на инициативните комитети, които ще издигат независими кандидати за кмет или общински съветник.

Също на 14 септември в 18 ч изтича срокът за регистрация на партиите за участие в информационно-разяснителната кампания за изборния референдум. До момента 12 партии са подали документи да агитират за референдума, като две от тях - "Атака" и Земеделски съюз "Ал. Стамболийски", са против електронното гласуване.

Oще: избори  партии  регистрация  цик 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани