Акция на КАТ за пешеходците | webcafe.bg
newscafe

Акция на КАТ за пешеходците

Webcafe
11.11.2016, 17:00 (обновена 11.11.2016, 17:06)
Пешеходна пътека

Снимка: © Явор Николов

От днес до 20 ноември КАТ започва "Пешеходци и водачи за толерантност на пътя". Пътна полиция ще следи за поведението на пешеходците на пътя и ще обръща специално внимание и за толерантно отношение на шофьорите спрямо пешеходците.

Според закона в момента, пешеходец, който прескача през парапети и мантинели, минава на червено или не спазва се глобява с 50 лева. За всички други нарушения, санкцията е 20 лева.

Особено през есента и зимата, когато се стъмва по-рано, неправилно пресичащите пешеходци, облечени с тъмни дрехи, са трудно забележими.

Кампанията се провежда за втора поредна година в рамките на традиционната акция "Зима". Целта е да се напомни на пешеходците за техните задължения и отговорности като участници в движението, както и че със своето правилно поведение могат да допринесат за безопасността на движението по пътищата.

В рамките на кампанията е и Европейският ден на пешеходеца, 16 ноември, обявен тази година за Ден без пешеходци - жертви на пътя. На 20 ноември по традиция ще бъде отбелязан и Световният ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия.

 

Oще: акция зима  ден на пешеходеца  кат  пешеходци  пешеходци и водачи за толерантност на пътя 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.